Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

40% μπορεί να φτάσει το κούρεμα στην τράπεζα Κύπρου

40% μπορεί να φτάσει το κούρεμα στην τράπεζα Κύπρου

Από την αρχική εκτίμηση ότι το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην τράπεζα Κύπρου θα κυμανθεί από 29% ως 32% φαίνεται ότι ανεβαίνουν στο 40%. Τα δεδομένα αλλάζουν και οι καταθέτες κρατούν την ανάσα τους καθώς είναι άγνωστο πότε θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους

Το τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό. Η τράπεζα Κύπρου δεν πήρε μόνο τις καταθέσεις από τη Λαϊκή, πήρε και ένα τεράστιο χρέος της τάξης των 9 δισ. ευρώ. Προς το παρόν το χρέος αυτό θα παγώσει, αλλά ως χρέος δεν πρόκειται να διαγραφεί.

Έτσι αναζητείται λύση ώστε μετά την αναδιάρθρωσή της η τράπεζα να είναι βιώσιμη. Η πρώτη κίνηση είναι το κούρεμα των καταθέσεων και φαίνεται ότι ένα κούρεμα πέριξ του 30% δεν αρκεί.
Οι πληροφορίες ή καλύτερα οι διαρροές ανεβάζουν από χθες τη νύχτα το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 στο 40%.

Σε ό,τι αφορά στη Λαϊκή το ποσοστό του κουρέματος θα καθοριστεί μετά την εκκαθάριση της τράπεζας και αυτό σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 60%.

Ουσιαστικά η Κύπρος οδεύει σε ένα κούρεμα όπως αρχικά είχε ζητήσει το ΔΝΤ και η Γερμανία, αλλά μετά τις παλινωδίες 10 ημερών έχει και την απώλεια μιας τράπεζας, της Λαϊκής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

Διαβάστε επίσης:

Κλειστές ως την Πέμπτη οι τράπεζες στην Κύπρο – Ασφυξία στην αγορά από έλλειψη ρευστού

Δραματικό διάγγελμα μετά την σοκαριστική απόφαση για την Κύπρο – Ποινικοί ανακριτές για να αποδοθούν ευθύνες

Οι οδυνηρές ημέρες που ξημερώνουν στην Κύπρο στο διάγγελμα Αναστασιάδη – Τουλάχιστον 30% το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου – 100 εκατ. έχασε η Εκκλησία

«Μην μας αφήσετε χωρίς ψωμί» – Οι απελπισμένες εκκλήσεις των εργαζομένων στη Λαϊκή

Απόφαση Eurogroup: Τι λένε οι Κύπριοι στην κάμερα του newsit.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε