Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

400 φυλακισμένοι κρατούν 128 ομήρους!

Οι συνθήκες στις φυλακές της Βραζιλίας είναι παραπάνω από άθλιες
Οι συνθήκες στις φυλακές της Βραζιλίας είναι παραπάνω από άθλιες

Περισσότεροι από 400 κρατούμενοι σε φυλακή της βορειοανατολικής Βραζιλίας εξεγέρθηκαν και κρατούν ομήρους 128 συγγενείς τους–ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά–που τους είχαν επισκεφτεί, καθώς και τρεις φρουρούς, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Globo.

Οι κρατούμενοι στη φυλακή Αντβουγάδου Ζασίντου Φίλιου στην πόλη Αρακαζού πρωτεύουσα της πολιτείας Σερζίπι είναι οπλισμένοι με τρεις καραμπίνες που έκλεψαν από τη φυλακή και μαχαίρια.

Όπως δήλωσαν στους διαπραγματευτές, ο λόγος της εξέγερσής τους είναι η κακομεταχείριση που υφίστανται από τους φύλακες. Επίσης ζητούν να βελτιωθεί η διατροφή τους και τόνισαν πως θα δώσουν κατάλογο με τα ονόματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων που τους κακομεταχειρίζονται στον εισαγγελέα.

Η εξέγερση ξεκίνησε χθες το πρωί, την ώρα του επισκεπτηρίου και συνεχίστηκε όλη την ημέρα. Οι κρατούμενοι έκαψαν στρώματα και ανέβηκαν στη στέγη για να μιλήσουν στις οικογένειές τους που βρίσκονται έξω από το κτήριο.

Περίπου 130 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη φυλακή.

Στη Βραζιλία, όπως και σε όλη την Λατινική Αμερική, το σωφρονιστικό σύστημα περνά κρίση, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων, της έλλειψης κρατικών επενδύσεων και της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων. Οι συμμορίες επιβάλλουν δικούς τους νόμους στις φυλακές, των οποίων οι διευθύνσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλο βαθμό διαφθοράς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε