Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

42 οι νεκροί από την φωτιά στο Ισραήλ

42 οι νεκροί από την φωτιά στο Ισραήλ
Πέθανε η αστυνομική διοικητής της Χάιφα, Αχούβα Τομέρ, η οποία νοσηλευόταν έχοντας τραυματιστεί στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Στους 42 ανήλθαν τα θύματα.
Πέθανε σήμερα η αστυνομική διοικητής της Χάιφα, Αχούβα Τομέρ, η οποία νοσηλευόταν έχοντας τραυματιστεί στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 
Η Τομέρ έγινε το 42ο θύμα της φονικότερης πυρκαγιάς στην ιστορία της χώρας.
 
Είχε τραυματιστεί σοβαρά από τις πρώτες ώρες που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά την περασμένη Πέμπτη, ενώ προσπαθούσε να απεγκλωβίσει σωφρονιστικούς υπαλλήλους που επέβαιναν σε λεωφορείο, το οποίο είχε τυλιχτεί στις φλόγες.
 
Σχεδόν 38 υπάλληλοι απανθρακώθηκαν μέσα στο λεωφορείο καθώς και δύο αξιωματούχοι της αστυνομίας και ένας 16χρονος εθελοντής πυροσβέστης.
 
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης στο όρος Καρμέλ, νότια της Χάιφας, και τέθηκε υπό έλεγχο στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας μετά από περισσότερες από 84 ώρες.
 
Αποτέφρωσε 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης και περισσότερα από πέντε εκατομμύρια δέντρα και υποχρέωσε 17.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε