Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

46,9% των νοικοκυριών δεν έχουν τουαλέτα ενώ 53,2% έχουν…κινητό τηλέφωνο!

46,9% των νοικοκυριών δεν έχουν τουαλέτα ενώ 53,2% έχουν…κινητό τηλέφωνο!

Καλύτερα να μιλάς στο τηλέφωνο από το να πηγαίνεις στην…τουαλέτα; Μάλλον αυτό σκέφτονται εκατομμύρια Ινδοί.

 Σχεδόν οι μισοί από τα 1,2 δισεκατομμύρια του ινδικού πληθυσμού δεν έχουν τουαλέτα στο σπίτι τους, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν τηλέφωνα, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι επικαλούμενοι πρόσφατη στατιστική μελέτη.

    Η έκθεση ρίχνει φως στις αντιθέσεις που παρατηρούνται σε μια χώρα η οποία καταγράφει οικονομική ανάπτυξη, ενώ ο πληθυσμός της μαστίζεται από την φτώχεια.

    Η έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας αποκάλυψε ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση στην τελευταία τεχνολογία και σε καταναλωτικά αγαθά, αλλά ένας μεγάλος αριθμός Ινδών στερείται την πρόσβαση στις πιο βασικές υπηρεσίες.

    Μόνο το 46,9% από τα 246,6 εκατομμύρια νοικοκυριά διαθέτουν τουαλέτα, ενώ το 49,8% του πληθυσμού χρησιμοποιεί ως τουαλέτα…το ύπαιθρο, προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία.

    Το υπόλοιπο 3,2% χρησιμοποιεί τις δημόσιες τουαλέτες.

    Σε αντίθεση, το 63,2% των νοικοκυριών διαθέτουν τηλεφωνική σύνδεση –το 53,2% αυτών κινητά τηλέφωνα. Ποσοστό υψηλότερο του 75% των κατοίκων των ανατολικών κρατιδίων Τζαρκχάντ, Ορίσα και Μπιχάρ δεν έχουν τουαλέτα, αναφέρει η έκθεση.

    Επιπλέον, το 47,2% των νοικοκυριών διαθέτουν τηλεόραση, ενώ το 19,9% έχουν ραδιόφωνο.

    Η πρόσβαση στο Ιντερνετ είναι περιορισμένη στην Ινδία, παρότι εκεί βρίσκονται πολλοί κολοσσοί λογισμικού, με μόλις το 3,1% του πληθυσμού να διαθέτει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

    Επίσης, όπως προκύπτει από την ίδια πηγή, σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε