Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

46 αγνοούμενοι μετά από τη βύθιση νοτιοκορεατικού πολεμικού

46 αγνοούμενοι μετά από τη βύθιση νοτιοκορεατικού πολεμικού
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.03.2010 | 08:17
Πρώτη δημοσίευση: 27.03.2010 | 08:17

Στους 46 βρίσκεται ο αριθμός των ναυτικών που αγνοούνται μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε στο πολεμικό πλοίο της Νοτίου Κορέας, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο.

"Πενήντα οκτώ ναυτικοί διασώθηκαν και 46 άλλοι αγνοούνται" δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι οι δύτες που δρουν στην περιοχή προσπαθούν να προσδιορίσουν τα αίτια της καταστροφής.

"Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ενώ ένας άλλος στρατιωτικός δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη για εμπλοκή της Βορείου Κορέας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Λι Μιουνγκ-μπακ δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης κυβερνητικής συνάντησης ότι πρέπει να διερευνηθούν όλα τα αίτια που μπορεί να προκάλεσαν τη βύθιση του πολεμικού πλοίου κοντά στα σύνορα με τη Βόρειο Κορέα.

Σύμφωνα όμως με το τηλεοπτικό κανάλι MBC TV, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Άμυνας της Νοτίου Κορέας η εμπλοκή της Βορείου Κορέας στη βύθιση του πλοίου θεωρείται μάλλον απίθανη. Οι υπεύθυνοι ερευνούν τη πιθανότητα ύπαρξης διαρροής στο πλοίο.

"Κάθε πιθανότητα πρέπει να συμπεριληφθεί στην έρευνα των αιτίων" ανέφερε ανακοίνωση της προεδρίας της Νοτίου Κορέας.

Ρεπορτάζ του CNN   Διαδώστε αυτό το άρθρο