Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

48 νεκροί στο εργοστάσιο της ΒΡ – Ξέφυγαν άλλοι 25 όμηροι

48 νεκροί στο εργοστάσιο της ΒΡ – Ξέφυγαν άλλοι 25 όμηροι

Συνολικά 34 όμηροι και 14 από τους απαγωγείς τους σκοτώθηκαν σήμερα από την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι αλγερινές ένοπλες δυνάμεις στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας, στην Αλγερία, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων της Μαυριτανίας.

Το πρακτορείο μετέδωσε την είδηση επικαλούμενο έναν από τους απαγωγείς αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή. Το πρακτορείο διατηρεί επικοινωνία με την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και την σύλληψη ομήρων.

Η οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα επιτέθηκε χθες και συνέλαβε ξένους και Αλγερινούς ομήρους ζητώντας να σταματήσει η Γαλλία την στρατιωτική της εκστρατεία κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο γειτονικό Μάλι.

Το πρακτορείο ANI πρόσθεσε ότι ο εκπρόσωπος των απαγωγέων απείλησε ότι οι απαγωγείς θα σκοτώσουν τους υπόλοιπους ομήρους αν πλησιάσει ο αλγερινός στρατός.

Εκπρόσωπος των ισλαμιστών δήλωσε προς το ANI ότι οι απαγωγείς προσπαθούσαν “να μεταφέρουν μερικούς από τους ομήρους σε μια πιο ασφαλή τοποθεσία με οχήματα” όταν η αλγερινές ένοπλες δυνάμεις επενέβησαν με αεροσκάφη, “σκοτώνοντας ταυτοχρόνως ομήρους και απαγωγείς”.

Στο μεταξύ, 25 ξένοι όμηροι, μεταξύ των οποίων δύο Ιάπωνες, διέφυγαν σήμερα από τις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι ένας ή περισσότεροι Ρουμάνοι βρίσκονται μεταξύ των ομήρων που κρατούνται στην Αλγερία χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός .

Διαβάστε
15 ξένοι και 30 αλγερινοί όμηροι απέδρασαν από το εργοστάσιο της BP

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε