Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

48ωρη απεργία στην Corriere della Sera

48ωρη απεργία στην Corriere della Sera
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.10.2010 | 18:27
Πρώτη δημοσίευση: 01.10.2010 | 18:27

Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιταλίας δε θα κυκλοφορήσει το επόμενο διήμερο λόγω 48ωρης απεργίας των δημοσιογράφων της.

Σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή σύνταξης της εφημερίδας εξήγγειλε διήμερη απεργία, η οποία δεν αποκλείεται να παραταθεί επ' αόριστον «για να απαντήσουμε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο διευθυντής εναντίον των ασφαλιστικών δικλείδων και των κανόνων που διασφαλίζουν την ελευθερία της εργασίας και κατά συνέπεια την ανεξαρτησία των πληροφοριών που προσφέρει η εφημερίδα».

«Η Corriere δε θα κυκλοφορήσει και ο ιστότοπος corriere.it δεν θα ανανεωθεί», σύμφωνα με την ανακοίνωση, που ζητά από τον διευθυντή να «αναθεωρήσει την απαράδεκτη και γεμάτη προκαταλήψεις θέση του και να επιστρέψει σε μία στάση που σέβεται τις συνδικαλιστικές σχέσεις».

Σε επιστολή του προς την επιτροπή σύνταξης της εφημερίδας ο διευθυντής Φερούτσιο ντε Μπορτόλι είχε δηλώσει ότι «η εποχή του τυπογραφείου τελείωσε. Θέλουμε να επενδύσουμε περισσότερο στην εφημερίδα και στην ποιότητα (...), όμως πρέπει να επανεξετάσουμε κάποιους κανόνες, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια προνόμια, που τα πολυμέσα έχουν καταστήσει παρωχημένα», ανέφερε, την ώρα που η εφημερίδα «προχωρά σε μία επώδυνη, αλλά απαραίτητη αναδιάρθρωση».

«Το σύνολο των συμφωνιών της εταιρείας και οι πρακτικές που μέχρι στιγμής καθόριζαν τις συνδικαλιστικές μας σχέσεις δεν έχουν πλέον νόημα», συνεχίζει ο Μπορτόλι.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο