Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

5 νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών στο Ακαπούλκο

Το έλα να δεις έγινε στο Ακαπούλκο. ΦΩΤΟ REUTERS
Το έλα να δεις έγινε στο Ακαπούλκο. ΦΩΤΟ REUTERS
Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς με υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Το Ακαπούλκο. Όμως μετατράπηκε σε πεδίο μάχης….
 

 

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους μια γυναίκα, ο νεαρός γιος της κι ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών το απομεσήμερο της Τετάρτης σε περιοχή όπου βρίσκονται πολλά πολυτελή ξενοδοχεία στην πόλη-θέρετρο Ακαπούλκο, στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό.
 
Η παράκτια περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα από τα μέτωπα στην άγρια αναμέτρηση των μεξικανικών καρτέλ των ναρκωτικών, τα θύματα της οποίας από τα τέλη του 2006 πλησιάζουν τα 23.000, όμως στην πλειοψηφία τους τα επεισόδια ένοπλης βίας σημειώνονται τη νύχτα και στα προάστια της διάσημης πόλης.
 
Η ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε το απόγευμα, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Έκτορ Παουλίνο Βάργκας. Σκοτώθηκαν επίσης ένας οδηγός ταξί και ένας άλλος οδηγός, ενώ πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης.
 
Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στην ανταλλαγή πυροβολισμών ενεπλάκησαν ομοσπονδιακοί αστυνομικοί και μέλη μιας από τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε