Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

5 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Υεμένη

Ανταποκριτής του Ρόιτερς δήλωσε ότι οι συμπλοκές ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προχωρήσουν από το σημείο όπου έχουν στήσει καταυλισμό εδώ και εβδομάδες σε δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο του στρατηγού Μόχσεν που υποστηρίζει το φιλοδημοκρατικό κίνημα και ζητεί την παραίτηση του Σάλεχ.

Ο ανταποκριτής προσέθεσε ότι οι διαδηλωτές έπεσαν πάνω σε ένοπλους άνδρες και υποστηρικτές του Σάλεχ, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν την ώρα που οι διαδηλωτές τους πετούσαν πέτρες. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιος άρχισε τις συμπλοκές.

Σύμφωνα ωστόσο με το υπουργείο Άμυνας οι συμπλοκές ξέσπασαν όταν ομάδα ανδρών από φυλές που υποστηρίζουν τον Σάλεχ πήγε στο αρχηγείο του στρατηγού Άλι Μόχσεν σε μια προσπάθεια μεσολάβησης.

Το στρατόπεδο του Μόχσεν βρίσκεται κοντά στο δρόμο στον οποίο παραμένουν για εβδομάδες οι διαδηλωτές στη Σαναά.

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση της Υεμένης ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι διατεθειμένη να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια μεταβίβαση της εξουσίας στη Σαναά, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Καχτάν.

Η αντιπολίτευση πήρε αυτήν τη θέση την επομένη πρότασης που έκανε το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, το οποίο συνήλθε στο Ριάντ, να διευκολύνει μια μεσολάβηση ανάμεσα στην αντιπολίτευση στην Υεμένη και τον πρόεδρο Σάλεχ, την απομάκρυνση του οποίου ζητούν εδώ και εβδομάδες οι διαδηλωτές στη χώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε