Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

50.000 δολάρια για το “κεφάλι” του ψυχρού εκτελεστή! Ανέβασε δολοφονία στο facebook [vids]

50.000 δολάρια για το “κεφάλι” του ψυχρού εκτελεστή! Ανέβασε δολοφονία στο facebook [vids]

Η αμερικανική αστυνομία επέκτεινε σε όλη τη χώρα την έρευνά της για έναν άνδρα που φέρεται να δολοφόνησε έναν ηλικιωμένο άνδρα στο Κλίβελαντ και αναμετάδωσε την πράξη του μέσω του Facebook.

«Οι έρευνές μας πλέον γίνονται στο σύνολο της χώρας», ανακοίνωσε ο Κάλβιν Γουίλιαμς διοικητής της αστυνομίας του Κλίβελαντ , που βρίσκεται στην Πολιτεία Οχάιο, λίγες ώρες αφού το ανθρωποκυνηγητό είχε επεκταθεί στις Πολιτείες Ιντιάνα, Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Νέα Υόρκη.

Το FBI προσφέρει 50.000 δολάρια σε οποιονδήποτε βοηθήσει στη σύλληψη αυτού του άνδρα, που είναι «ένοπλος και επικίνδυνος» και περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους από την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ονομάζεται Στιβ Στίβενς, είναι ένας Αφροαμερικανός ηλικίας 37 ετών, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη και κυκλοφορεί με ένα λευκό αυτοκίνητο Ford Fusion, ενώ έχει δηλώσει ότι προτίθεται να κάνει και άλλους φόνους.

«Έχω σκοτώσει 13 ανθρώπους και ψάχνω να σκοτώσω έναν 14ο την ώρα που μιλάω», δήλωσε ο άνδρας στο βίντεο που ανήρτησε την Κυριακή στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ωστόσο η αστυνομία του Κλίβελαντ επεσήμανε ότι εκτός από τον ηλικιωμένο άνδρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο θύμα του Στίβενς. Οι φόνοι στους οποίους αναφέρθηκε «δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γουίλιαμς, χθες το πρωί η αστυνομία «είχε άμεση τηλεφωνική επαφή» με τον Στίβενς και του ζήτησε να παραδοθεί, χωρίς επιτυχία.

Την Κυριακή στις 14:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) ο Στίβενς χτύπησε με το αυτοκίνητό του έναν ηλικιωμένο άνδρα που δεν γνώριζε, τον Ρόμπερτ Γκόγουιν, 74 ετών, την ώρα που περπατούσε αργά στο πεζοδρόμιο.

Το Facebook δημοσίευσε χθες Δευτέρα το βράδυ ένα ακριβές χρονολόγιο των γεγονότων, στο οποίο διευκρινίζει ότι ο Στίβενς πρώτα ανήρτησε το βίντεο του φόνου και στη συνέχεια χρησιμοποίησε την εφαρμογή Facebook Live επί πέντε λετπά για να αναλάβει την ευθύνη για την πράξη του.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης διαβεβαίωσε ότι μπλόκαρε τον λογαριασμό του Στίβενς 23 λεπτά αφού ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του βίντεο, ενώ δεσμεύθηκε να χρησιμοποιήσει νέες μεθόδους για να βελτιώσει τις διαδικασίες προειδοποίησης και να μην επιτρέπει σε άλλους χρήστες να μοιράζονται σε άλλους χρήστες του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε