Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Καταστροφές από τον σεισμό. ΦΩΤΟ REUTERS
Καταστροφές από τον σεισμό. ΦΩΤΟ REUTERS
Σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Ταϊβάν στις 02:15 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

 

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, αναφέρθηκαν υλικές ζημιές, καταρρεύσεις κατοικιών, και μια πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες ανεστάλησαν.
 
Οι περισσότεροι τραυματισμοί προκλήθηκαν από την πτώση αντικειμένων, περιλαμβανομένου ενός δένδρου, δήλωσε ο Λιανγκ Γιου-τσου, εκπρόσωπος του κέντρου αντιμετώπισης καταστροφών της πυροσβεστικής.
 
Προκλήθηκαν φωτιές, ανάμεσά τους μία σε υφαντουργία, ενώ τουλάχιστον 16 ανελκυστήρες κόλλησαν παγιδεύοντας ανθρώπους, πρόσθεσε ο Λιανγκ. Η λειτουργία της σιδηροδρομικής υπερταχείας που συνδέει την Ταϊπέι με το νότιο τμήμα της νήσου διακόπηκε καθώς εκκρεμούν έλεγχοι ασφαλείας.
 
Το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε σε οροσειρά κοντά στην κομητεία Καοσιούνγκ, 400 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της νήσου· η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ., σύμφωνα με την Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το γεωλογικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) εκτίμησε αρχικά ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,4 βαθμοί, αναθεωρώντας προηγούμενη εκτίμησή του περί 6,5 βαθμών, και ανέφερε ότι εντόπισε το εστιακό βάθος στα 35 χιλιόμετρα.
 
Η περιοχή είχε πληγεί σκληρά τον Αύγουστο από τυφώνα ο οποίος είχε στοιχίσει ανθρώπινες ζωές, πρόσθεσε ο Λιανγκ.
 
Σύμφωνα με τον Λου Πέι-λινγκ από σεισμολογικό κέντρο της Κεντρικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ταϊβάν, είναι “η πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια που πλήττει την πόλη Τσιασίν στην κομητεία Καοσιούνγκ σεισμός ισχυρότερος από έξι βαθμούς”.
 
Το σεισμό ακολούθησαν 14 μεγάλοι μετασεισμοί, επτά εκ των οποίων μεγαλύτεροι των 4 βαθμών Ρίχτερ–ο ένας ήταν 4,8 βαθμών.
 
Ένας από τους χειρότερους καταγεγραμμένους σεισμούς που έχουν πλήξει την Ταϊβάν ήταν αυτός του Σεπτεμβρίου του 1999, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή 2.400 και πλέον ανθρώπων και είχε καταστρέψει, ολοσχερώς ή εν μέρει, 50.000 κτίρια.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε