Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

6,4 Ρίχτερ ξύπνησαν μνήμες στη Νέα Ζηλανδία

Φωτογραφία από τον προηγούμενο ισχυρό σεισμό που άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και μεγάλες καταστροφές. ΦΩΤΟ REUTERS
Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών Ρίχτερ στον Ειρηνικό Ωκεανό, 1.600 χιλιόμετρα μακριά από το Κραϊστσέρτς,έγινε αισθητή στις ανατολικές ακτές.
Ισχυρή σεισμική δόνηση της κατηγορίας των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε 1.600 χιλιόμετρα απόσταση, στην πόλη Κραϊστσέρτς της Νέας Ζηλανδίας, που υπέστη μεγάλες καταστροφές τους προηγούμενους μήνες από σεισμικές δονήσεις με εκατοντάδες θύματα, εκδηλώθηκε κοντά στη νησιωτικό σύμπλεγμα Κέρμαντεκ του Ειρηνικού.
 
Οι σεισμολόγοι απο το Ίδρυμα Γεωλογικών και Πυρηνικών Ερευνών ανακοίνωσαν ότι η σεισμική δόνηση είχε το επίκεντρό της σε υποθαλάσσιο εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων.Το Κέντρο Προειδοποιήσεων εκδήλωσης Τσουνάμι στον Ειρηνικό, ενημέρωσε ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για εκδήλωση παρόμοιου φαινομένου από αυτή τη σεισμική δόνηση.
 
Ο σεισμός έγινε αισθητός στις νότιο-ανατολικές ακτές και των δύο κύριων νησιών που συγκροτούν το σύμπλεγμα της Νέας Ζηλανδίας, ενώ αναγνώστες τοπικού ενημερωτικού ιστότοπου ενημέρωσαν ότι έγινε αντιληπτός και στην πολύπαθη Κραϊστσέρτς, που ακόμα προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί από το καταστροφικό κτύπημα δύο μεγάλων σεισμών από τον περασμένο Σεπτέμβριο και εκατοντάδων μετασεισμικών δονήσεων.
 
Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές η τραυματισμούς από το σημερινό σεισμό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε