Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

6 Μαϊου οι εκλογές στην Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν. ΦΩΤΟ REUTERS
Από κυβέρνηση θα περάσει στην αντιπολίτευση;

Όλα είναι ρευστά αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο δρόμος της εξόδου από την Οδό Ντάουνγικ 10 στο Λονδίνο δεν έχει επιστροφή. 

Ο Γκόρντον Μπράουν όπως όλα δείχνουν θα περάσει από την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση. Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι πέρασε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου ζήτησε από την βασίλισσα Ελισάβετ να προκηρύξει εκλογές στις 6 Μαϊου.

Στις 12:50 ο  βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαϊού. Ζήτησε την διάλυση του Κοινοβουλίου στις 12 Απριλίου αφήνοντας έτσι περιθώριο για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμούσες υποθέσεις.

Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ενώ έκανε αναφορά στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και στην απόφαση του να στείλει κι άλλα βρετανικά στρατεύματα εκεί.

Την ίδια ώρα νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στους Συντηρητικούς αλλά φαίνεται πως το Εργατικό Κόμμα του Μπράουν καταφέρνει να μειώσει στο 4% την διαφορά του.
 
Στη σφυγμομέτρηση της εταιρείας ICM, για λογαριασμό της εφημερίδας Γκάρντιαν, οι Συντηρητικοί προηγούνται με 37%, έπονται οι Εργατικοί με 33% και στην τρίτη θέση έρχονται οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 21%.
 
Σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων, η διαφορά αυτή είναι η μικρότερη σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας κατά την τελευταία διετία.
 
Σε περίπτωση που οι προβλέψεις επαληθευθούν κατά ομοιόμορφο τρόπο σε όλη τη χώρα, οι Εργατικοί θα διατηρήσουν την πλειονότητα από τις 650 έδρες του Κοινοβούλιο, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση θα υπολείπεται κατά 30 έδρες από την απόλυτη πλειοψηφία, ερμηνεύει τα στοιχεία η Γκάρντιαν στην ιστοσελίδα της.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε