Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

6 Ρίχτερ έβγαλαν τους Μεξικανούς στο… δρόμο!

6 Ρίχτερ έβγαλαν τους Μεξικανούς στο… δρόμο!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών σημειώθηκε στο Μεξικό. Είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 173 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, της Πόλης του Μεξικού, ανακοίνωσε η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS), χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:20 πμ (τοπική ώρα) και είχε εστιακό βάθος 38 μίλια (61 χιλιόμετρα). Το ακριβές επίκεντρό του ήταν 10 μίλια βορειοδυτικά της Αρσέλια, στην πολιτεία Γκερέρο.

Έγινε αισθητός στην Πόλη του Μεξικού, όπου κάποιοι κάτοικοι βγήκαν τρέχοντας έξω από τα σπίτια τους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

“Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, ευτυχώς”, δήλωσε ο ταξίαρχος Άλτο Μπογκάρ Καστίγιο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Γκουερέρο

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του δημάρχου της Πόλης του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράντ, στην πρωτεύουσα δεν σημειώθηκαν σοβαρές υλικές καταστροφές.
“Ολα λειτουργούν φυσιολογικά στην πόλη”, αναφέρει η ανακοίνωση.
Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό 7,4 βαθμών που έπληξε την Γουατεμάλα σε ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γουατεμάλα: έφτασαν τους 48 οι νεκροί από το σεισμό

Νέος ισχυρός σεισμός στη Γουατεμάλα

Νέος σεισμός στη Μιανμάρ μετά τα 6,6 Ρίχτερ – 13 οι νεκροί – 40 τραυματίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε