Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

6 στους 10 Ιταλούς δεν θα πάνε φέτος διακοπές

6 στους 10 Ιταλούς δεν θα πάνε φέτος διακοπές
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.08.2012 | 23:30

Ούτε λίγες ημέρες ηρεμίας και χαλάρωσης δεν θα χαρούν οι γείτονές μας, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας της ιταλικής ομοσπονδίας ξενοδόχων Federalberghi.

Οι Ιταλοί ξενοδόχοι ζήτησαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση της Ρώμης, δεδομένου ότι οι προβλέψεις του τελικού απολογισμού της σεζόν, σε σχέση με το 2011, κάνουν λόγο για μείωση που πρόκειται να ξεπεράσει το 20%.

«Δεν θυμόμαστε καμία ανάλογη τόσο γενικευμένη και έντονη κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της Federalberghi Μπερναμπό Μπόκκα.

Σύμφωνα με τον Μπόκκα, «ο τουρισμός θα μπορούσε να μετατραπεί στον κύριο τομέα οικονομικής ανάκαμψης, για την χώρα, υπό τον όρο να τύχει της αναγκαίας και επιβεβλημένης υποστήριξης».

‘Ένδειξη των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, και η μείωση των Ιταλών τουριστών που διαλέγουν θέρετρα του εξωτερικού για τις διακοπές τους: το 2011 ήταν το 21, 4% του συνόλου. Φέτος, έχουν μειωθεί στο 18,5%.

Πρόκειται να απομακρυνθούν, συνολικά, από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, για σύντομες, έστω, διακοπές, είκοσι επτά εκατομμύρια Ιταλοί. Το 2012 είχαν καταφέρει να «αποδράσουν», προς ντόπια και ξένα θέρετρα, πάνω από τριάντα τρία εκατομμύρια.

Διαβάστε

Το σαββατοκύριακο της μεγάλης φυγής - ΦΩΤΟ

    Διαδώστε αυτό το άρθρο