Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

60 εκατ. ευρώ οι ζημιές από τις πλημμύρες στη Ρουμανία

ΦΩΤΟ REUTERS

Τον απολογισμό των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες κάνει η Ρουμανία. 25 νεκροί, ενώ η ανοικοδόμηση θα κοστίσει 60 εκατομμύρια ευρώ.

Περίπου 250 σπίτια κατέρρευσαν και άλλα 3.480 υπέστησαν ζημιές, ενώ ζημιές υπέστησαν και περίπου 400 χλμ. των εθνικών και των περιφερειακών οδών.

“Οι ζημιές είναι πιο σοβαρές από εκείνες που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του 2006 και του 2008”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ στο Γκαλάτι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Επίτροπο της ΕΕ που είναι αρμόδια για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

“Τα επίπεδα των υδάτων του Δούναβη του Προυτ και του Σιρέτ έφθασαν σε χωρίς προηγούμενο όρια”, πρόσθεσε. “Το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης των καταστροφών θα πρέπει να εξεταστεί τόσο σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο”, δήλωσε ο Μποκ.

Οι αρχές του Γκαλάτι, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στον ποταμό, είναι πάντα σε επιφυλακή, καθώς μια μεγάλη άνοδος των υδάτων του Δούναβη αναμένεται το Σάββατο το πρωί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε