Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

62 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Μαδρίτη για τις τράπεζες της

62 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Μαδρίτη για τις τράπεζες της

Ίδρυση ειδικού ταμείου για να βοηθάει τις περιοχές να αποπληρώσουν το χρέος τους

Η Ισπανία θα χρειαστεί μόνον 62 δισεκατομμύρια ευρώ από τα έως 100 που θα τεθούν στη διάθεσή της από τους εταίρους της της ευρωζώνης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, δήλωσε για άλλη μια φορά ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που κυκλοφορεί σήμερα.

Τα υπόλοιπα από αυτά τα 100 δισεκατομμύρια συνιστούν “αποθέματα ασφαλείας”, πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα αποπληρώσει όλο το δάνειο που θα πάρει.

“Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την αποπληρωμή αυτή. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή απώλεια για τους δανειστές”, πρόσθεσε στις δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα.

Παράλληλα χθες ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Κριστόμπαλ Μοντόρο δήλωσε ότι η ισπανική κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο που θα έχει την εγγύηση του κράτους στο οποίο θα μπορούν να προσφύγουν οι περιοχές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα χρέη τους κατά τη λήξη της προθεσμίας.

Ωστόσο οι περιοχές που θα προσφεύγουν σε αυτό το ταμείο θα υποβάλλονται σε νέους “όρους εξυγίανσης του προϋπολογισμού τους”, σημείωσε.

Αυτό το οικονομικό εργαλείο, το οποίο πρότεινε την προηγούμενη ημέρα ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, έχει στόχο να διασφαλίσει “επαρκή ρευστότητα για να επιτρέψει στις αυτόνομες περιοχές να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις” τη στιγμή που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες πρόσβασης στις αγορές, υπογράμμισε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαρύ το τίμημα της Ισπανίας για να σώσει τις τράπεζές της – Κόσμος

Θυσία στο βωμό του δανείου οι μικροεπενδυτές – Οικονομία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε