Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

63 νεκροί από το σεισμό στην Ινδία – Μάχη των συνεργείων μέσα στις λάσπες

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 64 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Γκαντόκ, πρωτεύουσας του ινδικού κρατιδίου Σικίμ, και σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Τα σωστικά συνεργεία μάχονταν σήμερα ενάντια στις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις καθώς προσπαθούν να βοηθήσουν τα θύματα του σεισμού των 6,8 βαθμών που σημειώθηκε χθες Κυριακή στη βορειοανατολική Ινδία και έγινε αισθητός στο Νεπάλ και το Θιβέτ.

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 48 στην Ινδία, ενώ ακόμη οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Νεπάλ και 7 στο Θιβέτ, όμως ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς περνούν οι ώρες.

Οι καταρρακτώδεις βροχές εξαιτίας των μουσώνων έχουν καθηλώσει στο έδαφος τα ελικόπτερα, ενώ τα ινδικά σωστικά συνεργεία προχωρούν αργά προς την Γκαντόκ, όπου οι κατολισθήσεις έχουν κόψει μέρος του μοναδικού δρόμου.

“Τα σωστικά μας συνεργεία έχουν καθηλωθεί στο έδαφος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Δύναμης Επέμβασης σε έκτακτες καταστάσεις Σουράντα Αχλαουάτ.

Περισσότεροι από 5.000 στρατιώτες έχουν σταλεί στην περιοχή με στόχο να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν την επίγεια σύνδεση με την Γκαντόκ.

“Ο αριθμός των νεκρών κινδυνεύει να αυξηθεί μόλις τα σωστικά συνεργεία φτάσουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές”, εκτίμησε ο Τζ. Αναντάν, υπεύθυνος του κέντρου ελέγχου εκτάκτων περιστάσεων από την Γκαντόκ.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην επαρχία Σικίμ από την κατάρρευση κτιρίων ή κατολισθήσεις.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί από τις κατολισθήσεις, τις πτώσεις ερειπίων και την κατάρρευση κτιρίων στη Γκαντόκ, όπου χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στο δρόμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε