Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

7.000 ευρώ το 0,1 τετραγωνικό μέτρο!

Αν έχετε 160 εκατομμύρια ευρώ και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε ήρθε η ώρα να αποκτήσετε το… διαμερισματάκι που ονειρευόσασταν εδώ και καιρό! Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Στη διεύθυνση One Hyde Park του Λονδίνου εγκαινιάσθηκε την περασµένη εβδοµάδα µ’ ένα πολυτελές πάρτι το ακριβότερο συγκρότηµα διαµερισµάτων στον κόσµο. Η µέση τιµή πώλησης είναι 7.000 ευρώ για… 0,1 τετραγωνικό µέτρο!
Το επιβλητικό κτίριο από γυαλί και τσιµέντο σχεδίασε ο λόρδος Ρίτσαρντ Ρότζερς και επέβλεψαν οι εργολάβοι ακινήτων Νίκολας και Κρίστιαν Κάντι. Ενα από τα ρετιρέ του πουλήθηκε για 160 εκατ. ευρώ σ’ έναν αγοραστή που ενδιαφέρθηκε µέσω Ιντερνετ. Στο πάρτι των εγκαινίων, που οργανώθηκε στο γειτονικό Mandarin Oriental Hotel, η σαµπάνια έρρευσε άφθονη και για το φαγητό φρόντισαν οι κορυφαίοι σεφ Ιστον Μπλούµενταλ και Ντάνιελ Μπουλί.
 

 
Οι προσκεκληµένοι ήταν οι πάµπλουτοι του Λονδίνου. Αν αγοράσουν κάποιο διαµέρισµα, την ασφάλειά τους θα εγγυώνται συστήµατα αναγνώρισης της ίριδας του µατιού στους ανελκυστήρες, δωµάτια πανικού και αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες.
 
∆εκαπέντε διαφορετικοί τύποι πολύτιµου µάρµαρου χρησιµοποιήθηκαν στην κατασκευή του κτιρίου, για το οποίο θυσιάστηκαν ολόκληρα δάση ευρωπαϊκής βελανιδιάς. Οι υπεύθυνοι λένε πως το 60% των 86 διαµερισµάτων έχει πωληθεί και τα υπόλοιπα φεύγουν γρήγορα. Το συγκρότηµα διαθέτει ιδιωτικό κινηµατογράφο, πισίνα 21 µέτρων, σάουνες, γυµναστήριο, εξοµοιωτή γκολφ, κάβα για κρασιά και ρουµ-σέρβις 24 ώρες το 24ωρο από το διπλανό Mandarin Oriental Hotel.

 
Το φθηνότερο διαµέρισµα που προσφέρεται στο συγκρότηµα είναι µια ταπεινή γκαρσονιέρα που πωλείται για 7,96 εκατ. ευρώ! Οι υπεύθυνοι λένε πως τα περισσότερα από τα διαµερίσµατα κοστίζουν από 32 έως 39 εκατ. ευρώ. Ακόµη και η τιµή των κοινοχρήστων σπάει ρεκόρ. Με πάγια έξοδα 180 ευρώ ανά τετραγωνικό µέτρο κατ’ έτος, οι ιδιοκτήτες των µεγαλύτερων διαµερισµάτων θα κληθούν να πληρώνουν περισσότερα από 120.000 ευρώ ετησίως.
 
Ωστόσο, η εφηµερίδα «The Mail on Sunday» έγραψε χθες πως έχει ολοκληρωθεί η πώληση µόνο δύο εκ των διαµερισµάτων – και για αξιοσηµείωτα χαµηλές τιµές. Σύµφωνα µε το Υποθηκοφυλακείο, τον περασµένο Αύγουστο πουλήθηκε ένα τριώροφο ρετιρέ που βρίσκεται στον 11ο, 12ο και 13ο όροφο ενός από τα τέσσερα κτίρια που αποτελούν το συγκρότηµα. Αγοράσθηκε από την εταιρεία Park One µε έδρα τα νησιά Καϊµάν, που φαίνεται πως συστάθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό. Ο πραγµατικός ιδιοκτήτης είναι ο σεΐχης Χαµάντ Μπιν Τζάσιµ Μπιν Τζαµπέρ αλ-Θάνι, πατέρας 13 παιδιών, πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών και δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στο Κατάρ, µετά τον εξάδελφό του, τον Εµίρη.
 
Πάντα σύµφωνα µε το Υποθηκοφυλακείο, αγοράσθηκε έναντι 48 εκατ.ευρώ, σχεδόν 120 εκατ. λιγότερα απ’ ό,τι ελέγετο ότι ζητούνταν για τα ρετιρέ. Το δεύτερο είναι ένα ρετιρέ ενός ορόφου σε γειτονικό κτίριο του συγκροτήµατος. Πουλήθηκε στον Κρίστιαν Κάντι για 36,5 εκατ. ευρώ, και πάλι περίπου 120 εκατ. λιγότερα από την αρχική τιµή.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε