Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

7,7 εκατ. δολάρια τα έσοδα του ζεύγους Ομπάμα

Μπαρακ και Μισελ Ομπάμα έβγαλα 7
Μπαρακ και Μισελ Ομπάμα έβγαλα 7,7 εκατομμύρια δολάρια. ΦΩΤΟ REUTERS
Τα 7,7 εκατ. δολάρια έφθασαν τα έσοδα του ζεύγους Ομπάμα το οικονομκό έτος 2009, σύμφωνα με τις φορολογικές τους δηλώσεις.

 

 
Τα περιουσιακά στοιχεία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το 2009 ανήλθαν μεταξύ 2,3 εκατ.-7,7 εκατ. δολάρια, προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του προεδρικού ζεύγους.
 
Ο έλεγχος έδειξε επίσης πως ο σκύλος της οικογένειας Ομπάμα, ο Μπο-δώρο του αποβιώσαντος Γερουσιαστή Έντουαρντ Κένεντι-αξίζει 1.600 δολάρια.
 
Από τον έλεγχο προκύπτει ότι το ζεύγος Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα έχει ασφαλιστικούς λογαριασμούς συνταξιοδότησης και καταθέσεις στις τράπεζες J.P.Morgan Chase και Northern Trust, ενώ κατέχει τίτλους του δημοσίου και ρευστό. Επίσης έχουν ανοίξει δύο καταπιστεύματα σπουδών για τις κόρες τους, Μάλια 11 ετών και Σάσα 8.
 
Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν την αξία της κατοικίας τους στο Σικάγο.
 
Τα περισσότερα από τα έσοδα των Ομπάμα προέρχονται από τα δικαιώματα του προέδρου από τη συγγραφή των δύο βιβλίων του-«Όνειρα από τον Πατέρα μου» και «Τόλμη για Ελπίδα»–που αμφότερα δημοσιεύθηκαν προτού εκλεγεί πρόεδρος.
 
Παράλληλα, τα έσοδα του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και της συζύγου του Τζιλ κυμάνθηκαν για το ίδιο διάστημα μεταξύ των 155.000 και 679.000 δολαρίων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε