Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

7 νεκροί από πυραύλους στο Πακιστάν

REUTERS
Τουλάχιστον επτά νεκροί από πυραύλους που εκτόξευσαν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Νότιο Ουαζιριστάν σήμερα.
Πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσαν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σκότωσαν επτά ανθρώπους σε μια περιοχή των φυλών στο Πακιστάν, στην μεθόριο με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.
 
Πρόκειται για την δεύτερη τέτοια επίθεση στο Νότιο Ουαζιριστάν μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο από μια εβδομάδα.
 
Ένα στέλεχος της αλ Κάιντα, ο Ίλιας Κασμίρι, αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε από ένα παρόμοιο πλήγμα στην ίδια περιοχή την 2α Ιουνίου.
 
«Οι πύραυλοι έπληξαν ένα κτήριο των μαχητών στα βουνά κοντά στην Ουάνα», είπε ένα στέλεχος των εγχώριων υπηρεσιών πληροφοριών, αναφερόμενος στην σημαντικότερη πόλη του Νοτίου Ουαζιριστάν.
 
Άλλος αξιωματούχος είπε ότι οι νεκροί είναι όλοι «ταλιμπάν από το Πουντζάμπ», την μεγαλύτερη επαρχία του Πακιστάν.
 
Οι πακιστανοί ταλιμπάν, που θεωρούνται σύμμαχοι της αλ Κάιντα, έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο έδαφος του Πακιστάν τον περασμένο μήνα.
 
Ο Κασμίρι είχε χαρακτηριστεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «παγκόσμιος τρομοκράτης», και φερόταν να συνδέεται με την επίθεση στο Μουμπάι της Ινδίας το 2008, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 166 ανθρώπους. Τα ΜΜΕ στο Πακιστάν είχαν υποθέσει ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από μια επίθεση σε βάση του πολεμικού ναυτικού στο Καράτσι τον Μάιο η οποία έφερε σε δύσκολη θέση την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε