Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

7 χρόνια κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας στην «ωραία Γιούλια»

ΦΩΤΟ REUTERS

“Δόξα στην Ουκρανία”, φώναξε η Γιούλια Τιμόσενκο μόλις μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, πριν ακούσει την καταδικαστική απόφαση.

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας κρίθηκε ένοχη για υπέρβαση εξουσίας στην υπόθεση της συμφωνίας της ουκρανικής Naftogaz με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο το 2009.

Ο εισαγγελέας κατηγόρησε την Τιμόσενκο ότι προχώρησε παράνομα και χωρίς την εξουσιοδότηση της κυβέρνησής της στην υπογραφή της συμφωνίας και ζήτησε την καταδίκη της σε κάθειρξη επτά ετών.
Η Τιμόσενκο κατήγγειλε την “κατασκευασμένη απόφαση” από το καθεστώς του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και διεμήνυσε ότι δε θα σταματήσει τον αγώνα της.

“Αυτή η εγκληματική υπόθεση είναι κατασκευασμένη, η ετυμηγορία είναι κατασκευασμένη. Ο Γιανουκόβιτς επιστρέφει στο 1937”, δήλωσε στους δημοσιογράφους, αναφερόμενη στους διωγμούς του σταλινικού καθεστώτος. “Η δίκη και η ετυμηγορία έγιναν υπό τις οδηγίες του Γιανουκόβιτς και δείχνουν την αδυναμία της εξουσίας”, πρόσθεσε.

Εκατοντάδες υποστηρικτές της Γιούλια Τιμόσενκο είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο του Κιέβου, όπου είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 11 Οκτωβρίου η απόφαση για την Τιμοσένκο

Όλοι θέλουν την… Γιούλια!

Ουκρανία: Στο σκαμνί η όμορφη Γιούλια

Η όμορφη Γιούλια κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε