Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

70 εκατ. ευρώ για σύντροφο μέσω ίντερνετ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

1,5 εκατ. Αυστραλοί ψάχνουν να βρουν σύντροφο μέσω του διαδικτύου όπου πληρώνουν για να εγγραφούν σε ιστοσελίδες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, όμως, οι Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή προειδοποιούν τις μοναχικές καρδιές ότι ο “νέος” τρόπος εύρεσης συντρόφου κρύβει και πολλούς κινδύνους.

    Ήδη, ένας άνδρας από τη Βικτώρια κατήγγειλε στην αρμόδια Υπηρεσία ότι έπεσε θύμα απάτης, και έχασε 110.000 δολ. Αυστραλίας (70.000 ευρώ) στην προσπάθειά του να βρει την εκλεκτή της καρδιάς του. Μία άλλη γυναίκα έχασε 50.000 δολ (32.000 ευρώ) από κάποιον επίδοξο Σκωτσέζο ηλεκτρονικό εραστή που της υποσχέθηκε ότι θα έρθει να την βρει στην Αυστραλία αλλά κατά το κοινώς λεγόμενο «έγινε καπνός».

    Ο υπουργός Προστασίας του Καταναλωτή της Βικτώριας, κ. Τόνι Ρόμπινσον, προειδοποίησε όσους ψάχνουν την αγάπη στο διαδίκτυο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αποκαλύπτουν πολλά προσωπικά τους στοιχεία όταν επιδίδονται σε ηλεκτρονικά ραντεβού.

    Ο κ. Ρόμπινσον ανέφερε, επίσης, ότι οι χρήστες σχετικών ιστοσελίδων θα πρέπει να έχουν το νου τους και να καταλάβουν ότι δεν πάει καλά αν οι ιδιοκτήτες της, τους ζητούν όλο και περισσότερα μετρητά.-

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε