Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

700 απολύσεις σχεδιάζει η Lufthansa – Απειλούν με απεργίες οι εργαζόμενοι

700 απολύσεις σχεδιάζει η Lufthansa – Απειλούν με απεργίες οι εργαζόμενοι

Σε 900 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της Lufthansa το 2012, που όμως ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή να προχωρήσει στην κατάργηση 700 θέσεων εργασίας.

Η διοίκηση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιδιώκει να εξοικονομεί ανά έτος 1,5 δισ. ευρώ στον ισολογισμό του έως το 2015. Κατόπιν, από το 2015 μέχρι το 2025, σχεδιάζει να δαπανήσει για νέα αεροσκάφη ένα κονδύλι 9 δισεκατομμυρίων ευρώ -αποκτώντας οκτώ αεροπλάνα για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και 100 μικρότερα (συνολικά 108 νέα αεροπλάνα). Για αυτό το πλάνο, συνεχίζει τις διαβουλεύσεις του με την Boeing και με την Airbus.
 
Επίσης  διευκρινίζει ότι οι 700 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κολονία έως το 2017, αλλά και βορείως του Αμβούργου, στο Νόρντερστεντ, στην Lufthansa Revenue Services.
 
Από την πλευρά του, το συνδικάτο ver.di από την πλευρά του έκανε σαφές ότι εναντιώνεται στις καταργήσεις θέσεων εργασίας, μη αποκλείοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα σχέδια της διεύθυνσης της Lufthansa προβλέπουν 3.500 θέσεις εργασίας λιγότερες σε μεγαλύτερο εύρος χρόνου, καθώς και κατάργηση 2.500 θέσεων διοικητικού προσωπικού στη Γερμανία.

“Με κάθε μέσο, θα εναντιωθούμε σε τέτοια μέτρα. . . δεν θα δεχθούμε να γίνει ανταγωνιστική η Lufthansa σε βάρος των εργαζομένων της”. Τέλος διαρρέει το σχέδιο της εργοδοσίας για την μετακίνηση της έδρας της θυγατρικής της Cityline από την Κολονία στο Μόναχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας της Lufthansa

Δεν πετά… φτερό στη Γερμανία – 1200 πτήσεις δεν θα γίνουν ποτέ

Το ιπτάμενο προσωπικό της Lufthansa κήρυξε 24ωρη απεργία για την Παρασκευή

Απεργεί το ιπτάμενο προσωπικό της γερμανικής Lufthansa

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε