Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

75% φόρους στους πλούσιους υπόσχεται ο Όλαντ!

Αφού επαναδιαπραγματευτεί το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας, ο Φρανουά Όλαντ θα τα βάλει και με τους πλούσιους… Αρκεί βέβαια να βγει πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία ανακοίνωσε την πρόθεσή του να φορολογήσει τους πιο πλούσιους κατά 75% και φυσικά προκάλεσε (ξανά) τις έντονες αντιδράσεις της δεξιάς, η οποία έκανε λόγο για «φορολογικό πληθωρισμό».

«Ετήσιο εισόδημα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα φορολογείται κατά 75%. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν τέτοιες αμοιβές», τόνισε σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό κανάλι TF1 ο Ολάντ.

«Πληροφορήθηκα για σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των διευθυντών των εταιρειών του δείκτη CAC 40, δυο εκατομμύρια ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο. Πώς μπορούμε να το δεχτούμε αυτό;», διερωτήθηκε ο Ολάντ, φαβορί για την προεδρία της Γαλλίας.

Η κυβέρνηση Σαρκοζί, μέσω της υπουργού Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και κατήγγειλε αμέσως τον «φορολογικό πληθωρισμό» του προγράμματος του σοσιαλιστή υποψηφίου. «Ο Φρανσουά Ολάντ επινοεί κάθε εβδομάδα ένα νέο φόρο χωρίς ποτέ να προτείνει το παραμικρό μέτρο οικονομίας», τόνισε.

Η πρόταση Ολάντ προκάλεσε ποικίλα σχόλια στον Τύπο, κυρίως στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro.

«Εγώ που κερδίζω πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, αναρωτιέμαι τί θα τα κάνει τα 750.000 ευρώ που θα μού πάρει», αναρωτιέται μια αναγνώστρια, ενώ άλλοι επισημαίνουν τον κίνδυνο, πλούσιοι φορολογούμενοι να εγκαταλείψουν τη Γαλλία για την Ελβετία ή το Βέλγιο για παράδειγμα, για να γλιτώσουν την βαριά φορολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Επαναδιαπραγμάτευση είπατε; Είστε αφελής κ. Όλαντ»

”Γάλλο Παπανδρέου” αποκάλεσε τον Ολάντ υπουργός του Σαρκοζί

Ο Oλάντ θα διαπραγματευτεί τη νέα Συνθήκη, αν εκλεγεί… (Τη Μέρκελ τη ρώτησε;)

Ο κ.Ολάντ θα τα βάλει με τις τράπεζες – Επιθετικά άρχισε ο αντίπαλος του Σαρκοζί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε