Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

76 νεκροί από τον τυφώνα Conson

ΦΩΤΟ REUTERS
Στους 76 οι νεκροί από τον τυφώνα Conson, καθώς μια εβδομάδα μετά το πέρασμά του οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν δεκάδες αγνοούμενους.
Ο απολογισμός των νεκρών από τον τυφώνα Conson στις Φιλιππίνες αυξήθηκε στους 76 χθες Τρίτη, καθώς διασώστες ανέσυραν κι άλλα θύματα από τη θάλασσα, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων μειώθηκε στους 72–εκφράζονται φόβοι πως πολλοί εξ αυτών είναι νεκροί.
 
Η ακτοφυλακή και αεροσκάφη ερευνούν περιοχές από όπου πέρασε το φαινόμενο, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το πλήγμα του τυφώνα.
 
Ο Ρελάν Ασουνσιόν, αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, δήλωσε ότι “η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται ακόμα, καθώς υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι”.
 
Ο Κονσόν έπληξε τις Φιλιππίνες την 13η Ιουλίου, με σφοδρότητα που εξέπληξε τους μετεωρολόγους. Αρκετές ημέρες αργότερα, οι ζημιές που προκάλεσε ακόμα αποτιμώνται, ενώ 2.000 άνθρωποι παραμένουν άστεγοι και διαμένουν σε κέντρα έκτακτης ανάγκης.
 
Στην Κίνα, το φαινόμενο στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον δυο ανθρώπων, ενώ στο Βιετνάμ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δέκα αγνοούνται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε