Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

8.000 άνθρωποι θα πάρουν από 8.000 ευρώ

Από την TEPCo, την εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Eτσι, θα αποζημιώσει τις χιλιάδες οικογένειες που κατοικούν στα περίχωρα του πυρηνικού σταθμού και επλήγησαν από το δυστύχημα.

Σχεδόν ένα μήνα μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου, η Tokyo Electric Power (Tepco), η μεγαλύτερη ηλεκτρική εταιρεία της Ιαπωνίας, μελετά τις διαδικασίες για να αρχίσει να αποζημιώνει τους 8.000 ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε μια ακτίνα 20 χλμ. γύρω από τον πυρηνικό σταθμό λόγω των κινδύνων από τη ραδιενέργεια, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο υπουργός Εμπορίου Μπάνρι Καϊέντα εξέφρασε την ευχή η αποζημίωση αυτή, η οποία δεν θα είναι η τελική, να καταβληθεί “σύντομα”.

“Πιστεύω ότι η Tepco πρέπει να αναλάβει την ευθύνη αυτών των καταβολών ώστε να αντισταθμίσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από το δυστύχημα στο σταθμό”, πρόσθεσε.

Η εταιρία, η οποία είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτης και διαχειριστής του σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Αριθμός 1), θα πρέπει επίσης να υπολογίσει, μαζί με την κυβέρνηση, τις τεράστιες αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλει στις επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους αλιείς που επλήγησαν από το πυρηνικό δυστύχημα.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο δήλωσε σήμερα ότι “η βιομηχανία της αλιείας, η οποία επλήγη από το δυστύχημα, θα περιληφθεί προφανώς στις αποζημιώσεις”.

Η αλιεία απαγορεύθηκε σε ακτίνα 20 χλμ. γύρω από το σταθμό. Δέχθηκε επίσης πλήγμα από την απόρριψη ραδιενεργού νερού στη θάλασσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε