Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

8 ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης καταδικάστηκαν σε ισόβια στο Μπαχρέιν

REUTERS
Οι αρχές του Μπαχρέιν καταδίκασαν οκτώ ηγετικά στελέχη των σιιτών σε ισόβια κάθειρξη για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΝΑ.
Οι οκτώ σιίτες περιλαμβάνονται στις 21 προσωπικότητες της αντιπολίτευσης που δικάστηκαν από το ειδικό δικαστήριο ασφαλείας. Άλλοι καταδικάστηκαν σε 15ετή κάθειρξη.
 
Ενόψει της έκδοσης της δικαστικής απόφασης, σιίτες διαδηλωτές είχαν αποκλείσει δρόμους και πραγματοποίησαν πορείες.
 
Οι σιίτες διαδηλωτές στο Μπαχρέιν ζητούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και περισσότερα δικαιώματα για την πλειοψηφία των σιιτών στο βασίλειο αυτό που κυβερνάται από σουνίτες.
 
Εκτός από τους ακτιβιστές που καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, 10 ακτιβιστές καταδικάστηκαν σε 15ετή κάθειρξη, δύο σε πενταετή φυλάκιση και ένας άνδρας σε φυλάκιση ενός έτους.
 
Δεκατέσσερις από τους κατηγορούμενους παρουσιάστηκαν στο στρατιωτικό δικαστήριο, ενώ οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν ερήμην.
 
Σύμφωνα με τις αρχές, οι κατηγορούμενοι επιβουλεύονταν για την ανατροπή της σουνιτικής ηγεσίας στο Μπαχρέιν “με τη βία και με μυστικές πληροφορίες σε συνεργασία με τρομοκρατική οργάνωση συνωμοτώντας με ξένη χώρα”, υποδηλώνοντας το Ιράν.
 
‘Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ενόψει της δίκης, σιίτες διαδηλωτές είχαν στήσει οδοφράγματα που κατασκεύασαν από λάσπη και χαλάσματα, ενώ καλούσαν τον κόσμο να πραγματοποιήσει πορείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δίκη των στελεχών της αντιπολίτευσης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε