Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

8 νεκροί από έκρηξη σε νοσοκομείο στο Πακιστάν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Οι επιθέσεις στο Πακιστάν δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

   Οκτώ άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και 35 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε νοσοκομείο της πόλης Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία και οι νοσοκομειακές αρχές.

 Όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας δημοσιογράφος τοπικού καναλιού σκοτώθηκε από την έκρηξη και έξι συνάδελφοί του και εικονολήπτες τραυματίστηκαν.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας αστυνομικός.

 Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας βουλευτής του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν. Η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο στάθμευσης της μονάδας επειγόντων περιστατικών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 Ο βομβιστής ανατινάχθηκε τη στιγμή που είχε συγκεντρωθεί κόσμος έξω από τη μονάδα επειγόντων περιστατικών, όπου είχε μεταφερθεί η σορός ενός σιίτη που σκοτώθηκε σε επίθεση.

 Κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά στο παρελθόν τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν αποδοθεί στους αυτονομιστές, που δραστηριοποιούνται εδώ και δεκαετίες στην μεγαλύτερη και φτωχότερη επαρχία του Πακιστάν, το Μπαλουτσιστάν, ενώ πολλά είναι τα θύματα και από τη θρησκευτική βία στην επαρχία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε