Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

8 νεκροί από επιθέσεις σε κοσμηματοπωλεία στο Ιράκ

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες έφτασαν στην αγορά με τα πόδια, ήταν πολλοί και επιτέθηκαν από τρεις πλευρές στα καταστήματα.

Οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα και τουλάχιστον 12 τραυματίστηκαν σήμερα στη διάρκεια κλοπής σε σειρά κοσμηματοπωλείων στο κέντρο του Κιρκούκ (βόρειο Ιράκ) από ένοπλους ληστές , ανακοινώθηκε από την τοπική αστυνομία.

“Άγνωστοι οπλισμένοι με αυτόματα και χειροβομβίδες επιτέθηκαν σήμερα σε τέσσερα κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της αγοράς αλ-Ασρι στο Κιρκούκ”, ανακοινώθηκε από την αστυνομία που πρόσθεσε ότι “μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί οκτώ νεκροί και 12 τραυματίες. Οι δράστες εξαφανίστηκαν και καταζητούνται”.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες έφτασαν στην αγορά με τα πόδια, ήταν πολλοί και επιτέθηκαν από τρεις πλευρές στα καταστήματα, ενώ μια τέταρτη ομάδα κρατούσε τσίλιες για να εντοπίσει αστυνομικούς.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους επίθεση στο Κιρκούκ, τη μεγάλη βόρεια πετρελαϊκή πόλη που αποτελεί και το μήλο της έριδος μεταξύ Αράβων, Τουρκομάνων και Κούρδων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε