Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

8 Οκτωβρίου η πρώτη σύνοδος του ΕΜΣ

8 Οκτωβρίου η πρώτη σύνοδος του ΕΜΣ
Μετά το πράσινο φώς που έδωσε το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο, η Η πρώτη σύνοδος του συμβουλίου κυβερνητών του ΕΜΣ θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου, λέει ο Γιούνκερ

Η πρώτη σύνοδος του συμβουλίου κυβερνητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά το πράσινο φως που έδωσε το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο στο όργανο αυτό.
 
“Αποφάσισα να συγκαλέσω την εναρκτήρια σύνοδο του συμβουλίου κυβερνητών του ΕΜΣ στο περιθώριο της συνόδου του Eurogroup, που θα διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιούνκερ. Το συμβουλιο κυβερνητών του ΕΜΣ αποτελείται από τους 17 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.
 
“Επισημαίνω την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου αναφορικά (…) με την επικύρωση των συνθηκών που εγκαθιδρύουν τον ΕΜΣ και το δημοσιονομικό σύμφωνο”, αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.
 
“Αυτές οι δύο συνθήκες αντιπροσωπεύουν μια μείζονα πρόοδο προς μεγαλύτερη οικονομική και δημοσιονομική ολοκλήρωση καθώς και προς μια ενίσχυση της διακυβέρνησης της ευρωζώνης. Εντάσσονται στη στρατηγική μας για να φτάσουμε στη δημοσιονομική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη στους κόλπους της ζώνης του ευρώ”, πρόσθεσε.
 
 
Ο Βεστερβέλε χαιρετίζει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου
 
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε χαιρέτισε σήμερα την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου να εγκρίνει την υιοθέτηση από το Βερολίνο των μηχανισμών στήριξης της ζώνης του ευρώ.
 
“Είναι μια ευφυής απόφαση μέσα στο φιλοευρωπαϊκό πνεύμα του συντάγματός μας. Η δουλειά μας για το ευρώ και την Ευρώπη συνεχίζεται”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
 
Ο υπουργός χαρακτηρίσε επίσης “καλό” και “απαραίτητο” το όριο που τέθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο στην οικονομική συμμετοχή της Γερμανίας στη χρηματοδότηση του μελλοντικού ταμείου στήριξης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. “Δεν πρέπει να ζητάει κανείς υπερβολικά πολλά από τη γερμανική δύναμη κρούσης”, δήλωσε.
 
Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο “επιβεβαίωσε” την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης, εκτιμώντας πως είναι σύμφωνη προς το θεμελιώδη νόμο, επισήμανε ο Βεστερβέλε. “Είναι καλό για τη Γερμανία και για την Ευρώπη. Προχωρήσαμε σημαντικά για να ξεπεράσουμε την κρίση του χρέους στην ευρωζώνη”, τόνισε
 
 

Πανευρωπαική ανακούφιση! ΝΑΙ από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε