Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

83 υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS)

Ήταν να μην αρχίσει ο εκδημοκρατισμός αυτής της χώρας, αν και κανείς δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει για δημοκρατία σε μια περιοχή που μόλις γίνουν εκλογές ακολουθεί μια επανάσταση και ρίχνει το καθεστώς…

Ο λόγος για το Κιργιστάν, στην κεντρική Ασία. Οι υποψήφιοι που δήλωσαν πρόθεση για τις εκλογές που θα γίνουν στις 30 Οκτωβρίου θα πρέπει μέχρι τις 25 του άλλου μήνα να συγκεντρώσουν 30.000 υπογραφές και να πληρώσουν και λίγα παραπάνω από 1.500 ευρώ για να συνεχίσουν να είναι υποψήφιοι.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να περάσουν ζωντανά στην τηλεόραση ένα τεστ στην κιργιζική γλώσσα, το οποίο δεν έγινε γνωστό πότε ούτε πώς θα πραγματοποιηθεί.
Η πολιτική τάξη του Κιργιστάν, όπου μέσα σε πέντε χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί δύο επαναστάσεις (Μάρτιος 2005, Απρίλιος 2010) και εθνοτικές συγκρούσεις (Ιούνιος 2010), είχε απορρίψει τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών πριν από το τέλος του 2011, για να αποφύγει την ακόμη μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, η οποία είναι πολύ διαιρεμένη πολιτικά και εθνοτικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε