Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

85 δισ. ευρώ τελικά η βοήθεια στην Ιρλανδία;

Ο τοίχος τα λέει όλα....ΦΩΤΟ REUTERS
Η ΕΕ και το ΔΝΤ θα χορηγήσουν οικονομική βοήθεια 85 δις ευρώ. Η ιρλανδική κυβέρνηση αναλαμβάνει την πλειοψηφική συμμετοχή στην Τράπεζα της χώρας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα χορηγήσουν στην Ιρλανδία 85 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την επανακεφαλαιοποίηση των ιρλανδικών τραπεζών και την ενίσχυση των δημοσιονομικών της, μετέδωσε απόψε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE.
 
” Το πακέτο θα παρατηρεί το επίπεδο των κεφαλαίων στις ιρλανδικές τράπεζες να αυξάνεται από 8% σε 12% στα πλαίσια μιας κίνησης για ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών στο δημοσιονομικό σύστημα”, προστίθεται στη διαδικτυακή σελίδα του RTE.
 
Η ιρλανδική κυβέρνηση θα αναλάβει την πλειοψηφική συμμετοχή στην Τράπεζα της Ιρλανδίας, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, γράφει η εφημερίδα Financial Times.
 
Η ιρλανδική κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει μια πλήρη εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ιρλανδίας αλλά το κεφάλαιο που πρέπει να διοχετευθεί στην τράπεζα μέσω ενός πακέτου διάσωσης θα αφήσει το Δουβλίνο με την πλειοψηφική συμμετοχή, εκτιμά ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος.
 
Κανείς από το ιρλανδικό υπουργείο Οικονομικών ή από την Τράπεζα της Ιρλανδίας δεν προέβη σε σχετικό σχόλιο.
 
Στο μεταξύ οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρόγραμμα στήριξης συνεχίζονται και οι πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης είναι πρόωρες, ανακοίνωσε το ιρλανδικό υπουργείο Οικονομικών.
 
” Βλέπω ότι υπάρχει έντονη φημολογία. Αλλά είναι απλά φημολογία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Εόιν Ντόργκαν.
 
” Οι ομάδα των ειδικών προσπαθεί ακόμα να επεξεργαστεί το μελλοντικό πρόγραμμα. Εκτιμώ ότι οι συνομιλίες αυτές θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες. Ξεκίνησαν μόλις τη Δευτέρα”, δήλωσε ο Ντόργκαν.
 
Νωρίτερα το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE είχε μεταδώσει ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ θα χορηγήσουν δάνειο 85 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ιρλανδία για την επανακεφαλαίωση των ιρλανδικών τραπεζών και τη χρηματοδότηση των δημοσιονομικών της.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε