Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

88 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία

Τουλάχιστον 88 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στο Λεχ, την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής Λαντάχ των Ιμαλαΐων στη βόρεια Ινδία.

Δεν αποκλείεται ο τραγικός απολογισμός να αυξηθεί καθώς εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη δεκάδων ατόμων. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300

Η ορεινή περιοχή Λαντάχ βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κασμίρ και αποτελείται τουριστικό προορισμό για όσους αγαπούν την πεζοπορία. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν μεταξύ των θυμάτων είναι και ξένοι πολίτες.

Από τις πλημμύρες έχουν κλείσει οι δρόμοι γύρω από την πόλη και κυρίως η βασική οδική αρτηρία που οδηγεί στην καλοκαιρινή πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ, την Σριναγκάρ.

Οι έντονες βροχοπτώσεις ειδικά στη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε σπίτια, κυβερνητικά κτίρια και στο αεροδρόμιο της πόλης. Στις επιχειρήσεις διάσωσης μετέχουν και άνδρες του στρατού.

4,5 εκατομμύρια οι πληγέντες στο Πακιστάν

Δραματική η κατάσταση και στο γειτονικό Πακιστάν, όπου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ έχουν πληγεί τουλάχιστον 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι. «Οι ανάγκες τους είναι τρομακτικές. Οι βροχές των μουσώνων συνεχίζονται σε ολόκληρο το Πακιστάν και δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα σταματήσουν», δήλωσε η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Μελίσα Φλέμινγκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε