Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

9 νεκροί σε έκρηξη σε εστιατόριο στην Ινδία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το εστιατόριο βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο ορθόδοξων Εβραίων.

Eνας Ιταλός και ένας Ιρανός συγκαταλέγονται μεταξύ των εννέα ανθρώπων που σκοτώθηκαν το Σάββατο από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στην πόλη Πούνε της δυτικής Ινδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η βόμβα, που σύμφωνα με νεότερο απολογισμό προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 60 ανθρώπων, εξερράγη στο Γερμανικό Αρτοπωλείο, ένα πολυσύχναστο και δημοφιλές στους τουρίστες εστιατόριο που βρίσκεται κοντά σε πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο ορθόδοξων εβραίων του κινήματος Λούμπαβιτς.Δώδεκα από τους 60 τραυματίες είναι αλλοδαποί, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πούνε.

Την επίθεση καταδίκασε η Γαλλία με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος διαβεβαίωσε την Ινδία ότι η χώρα του της συμπαραστέκεται στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι δήλωσε επίσης ότι η χώρα του “καταδικάζει την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της” και εξέφρασε την ευχή οι σχέσεις των δύο χωρών να είναι αγαθές.

Η έκρηξη που η αστυνομία χαρακτηρίζει ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση είναι η πρώτη τρομοκρατική πράξη που γίνεται στη χώρα μετά από τις επιθέσεις στην Μουμπάι το Νοέμβριο του 2008 από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Λασάρ-Ελ-Τάιμπα που εδρεύει στο Πακιστάν και προκάλεσε το θάνατο σε 166 πολίτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε