Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

90 εκατ. δολάρια η ζημιά από το κόψιμο του ίντερνετ στην Αίγυπτο

90 εκατ. δολάρια η ζημιά από το κόψιμο του ίντερνετ στην Αίγυπτο

Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντικές, επειδή αυτό το μέτρο έπληξε τις τοπικές και διεθνείς υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας.

Η διακοπή του Ίντερνετ επί πέντε ημέρες από την αιγυπτιακή κυβέρνηση υπολογίζεται ότι κόστισε στην Αίγυπτο 90 εκατομμύρια δολάρια (65 εκατομμύρια ευρώ) και οι επιπτώσεις της μπορεί να είναι ακόμη σημαντικότερες μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον ΟΟΣΑ.

“Οι μπλοκαρισμένες υπηρεσίες (οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ) αντιπροσωπεύουν περίπου 3% και 4% του ΑΕΠ, δηλαδή επιφέρουν απώλεια 18 εκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως”, αναφέρει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντικές, επειδή αυτό το μέτρο έπληξε τις τοπικές και διεθνείς υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας που παρέχουν υπηρεσίες και εκτός της Αιγύπτου, υπογραμμίζει ο οργανισμός, η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Παρίσι.

“Θα είναι πολύ δυσκολότερο στο μέλλον να προσελκυθούν ξένες επιχειρήσεις και να πεισθούν ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν αξιόπιστα”, ενώ “ως τώρα η προσέλκυση των εταιρειών αυτών ήταν μια σημαντική στρατηγική της κυβέρνησης” της Αιγύπτου, εκτιμά ο ΟΟΣΑ.

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ αποκαταστάθηκε λίγο-πολύ χθες Τετάρτη στο Κάιρο, έπειτα από περισσότερες από πέντε ημέρες υποχρωτικής διακοπής στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε