Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

91 ώρες μετά, βγήκε ζωντανός από τα ερείπια – Νέος μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Βαν

ΦΩΤΟ REUTERS

Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό της Κυριακής αυξήθηκε στους 523, η διάσωση ενός φοιτητή ήρθε να φέρει φως ελπίδας στην πληγωμένη Τουρκία.

Ο 19χρονος φοιτητής απεγκλωβίστηκε από τα ερείπια 91 ώρες μετά τα 7,2 Ρίχτερ της Κυριακής. Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο νεαρός που ονομάζεται Μουχάμετ βρέθηκε ζωντανός στα ερείπια τετραώροφου κτιρίου στην πόλη ‘Ερτζις της επαρχίας Βαν.

Συνολικά 185 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί, αλλά υπάρχουν κι άλλοι ζωντανοί στα συντρίμμια. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 1650 τραυματίες.

Την ίδια ώρα, μια νέα σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έρχεται να αναστατώσει τους κατοίκους της επαρχίας Βαν. Όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Καντιλί, ο σημερινός σεισμός έπληξε τις περιοχές Γιουκσέκοβα και Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, νότια της επαρχίας Βαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για νέα θύματα ή ζημιές.

Στο μεταξύ, ισραηλινό μεταγωγικό αεροσκάφος το οποίο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τα θύματα του σεισμού προσγειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Το αεροσκάφος της εθνικής αεροπορικής εταιρίας του Ισραήλ προσγειώθηκε στις 10:00 (ώρα Ελλάδας), μεταφέροντας μεταξύ άλλων πέντε προκατασκευασμένα καταλύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία θυμήθηκε να ζητήσει βοήθεια 3 μέρες μετά!

Ζωντανοί στα ερείπια – Ένας φοιτητής και μια δασκάλα τα νέα… θαύματα της Τουρκίας

Ισχυρός μετασεισμός αναστατώνει και πάλι την Τουρκία

Από θαύμα σώθηκε μωρό 14 ημερών – Απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια και την μαμά του – ΦΩΤΟ και VIDEO

Η ώρα που σείστηκε η γη στην Τουρκία – Video που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε