Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

93χρονη πουλάει το αυτοκίνητο της με… 927.000 χλμ! ΒΙΝΤΕΟ

93χρονη πουλάει το αυτοκίνητο της με… 927.000 χλμ! ΒΙΝΤΕΟ

Το αγόρασε το 1964 και το οδηγούσε ανελλιπώς. Η τιμή πώλησης; Μόλις 9.000 ευρώ.

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για μία αμερικανίδα γιαγιά ηλικίας 93 ετών να αποχωριστεί το αυτοκίνητό της, το οποίο είχε αγοράσει το 1964 και έκτοτε το οδηγούσε ανελλιπώς έχοντας διανύσει 927.000 χλμ. Πρόκειται για την Ρέιτσελ Βάιτς, η οποία ζει στο Ορλάντο της Φλόριντα και ζητά 9.000 ευρώ για την καλοσυντηρημένη Mercury Comet Caliente – αμάξι συλλεκτικό, καλοσυντηρημένο και, κυρίως, από «πρώτο χέρι».

48 χρόνια οδήγησης ήταν αρκετά. Ο πολιτειακός νόμος απαγορεύει πλέον στην κυρία Βάιτς να συνεχίσει να οδηγεί. Γιαυτό πριν από ένα μήνα αποφάσισε να βάλει πωλητήριο στο πιστό της όχημα. Εχει κάνει τρεις γάμους, έχει τέσσερα παιδιά, εννιά εγγόνια και 11 δισέγγονα.

Ως οδηγός, υπήρξε υπόδειγμα προσοχής και μεθοδικότητας. «Όταν βάζω βενζίνη σημειώνω την απόσταση που έχω διανύσει, την ημερομηνία και πόση βενζίνη ανά χλμ. έχω ξοδέψει. Ήμουν πάντα προσεχτική και φρόντιζα τα πάντα – εκτός από τους συζύγους μου…», λέει αστειευόμενη. «H μεγάλη προσοχή που έδωσα στο αυτοκίνητο είναι ο λόγος που άντεξε μέχρι σήμερα».

Το αυτοκίνητο έχει υποστεί μικροτρακαρίσματα και ένα σχετικά μεγάλο ατύχημα, χωρίς κανείς να πάθει τίποτα, όταν κάποιος το χτύπησε στο πίσω μέρος. Κάνει τακτικά τα σέρβις του και όλες τις απαραίτητες εργασίες φανοποιίας.

«Θα βγει σε δημοπρασία, μαζί με άλλα κλασικά αυτοκίνητα. Θα ήθελα να το αφήσω στην οικογένειά μου, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα το φροντίσουν όπως εγώ. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να το αγοράσει ο (διάσημος τηλεπαρουσιαστής ) Τζέι Λένο που είναι λάτρης των κλασικών αυτοκινήτων, αν ενδιαφέρεται» δηλώνει η κυρία Βάιτς.

Παρόλο που έχει διανύσει σχεδόν την απόσταση από τη Γη στη Σελήνη μετ’ επιστροφής, δεν έσπασε το ρεκόρ του Ιρβ Γκόρντον, από τη Νέα Υόρκη. Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες καταγράφεται ότι αυτός ο οδηγός έχει ήδη διανύσει 4,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα (!) με ένα Volvo P1800 του 1966 και…συνεχίζει.

Find more inspiring video, audio, and images at Growing Bolder.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε