Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Α. Ελεφαντοστού: Ο απερχόμενος πρόεδρος κατηγορεί τον ΟΗΕ για πυροβολισμό εναντίον αμάχων

Α. Ελεφαντοστού: Ο απερχόμενος πρόεδρος κατηγορεί τον ΟΗΕ για πυροβολισμό εναντίον αμάχων

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπάγκμπο, κατηγόρησε την Επιχείρηση των Ηνωμένων Εθνών στην Ακτή Ελεφαντοστού (Onuci) πως “πυροβόλησε πολίτες” και απαίτησε εκ νέου την αποχώρησή της από τη χώρα.

“Πράγματι, η Onuci πυροβόλησε συμπολίτες μας, δύο από τους συμπολίτες μας που είδατε στην τηλεόραση, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Αμπιτζάν”, δήλωσε ο Γκμπάγκμπο στη δημόσια τηλεόραση RTI.

Αναφερόταν σε ένα περιστατικό την περασμένη Τετάρτη, κατά το οποίο κυανόκρανοι στην Αμπιτζάν ενεπλάκησαν σε ένα εχθρικό πλήθος. Η Onuci είχε τότε επίσημα διαψεύσει ότι πυροβόλησε εναντίον του πλήθους.

“Δεν είναι ο ρόλος των δυνάμεων του ΟΗΕ να πυροβολούν τους πολίτες, ούτε ο ρόλος τους είναι να κάνουν πόλεμο. Ο ρόλος τους είναι να καθησυχάζουν κι όμως, από μια στιγμή και μετά, δεν καθησυχάζουν πια”, δήλωσε ο Γκμπάγκμπο.”Σήμερα, όταν η Onuci πυροβολεί πολίτες, αυτό δεν είναι φυσιολογικό και αυτός είναι ο λόγος που ζητώ την αποχώρησή της”, είπε. “Ζητώ πραγματικά την αποχώρηση της Onuci και την αποχώρηση του Μονόκερου που τη συνοδεύει”, επέμεινε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε