Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ – Κίνδυνος να ξεμείνει από ρευστό το δημόσιο!

ΦΩΤΟ REUTERS

Τα πρώτα σημαντικά προβλήματα κάνουν την εμφάνιση τους για τον Μπάρακ Ομπάμα. Ο προϋπολογισμός είναι τώρα η μεγάλη απειλή για τον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε, σε σύσκεψη που είχε με τις αντιπροσωπείες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Λευκό Οίκο, να κάμψει τις αντιρρήσεις – των Ρεπουμπλικάνων κυρίως- για τον προϋπολογισμό. Μόνο που οι προσπάθειές του έπεσαν σε… τοίχο.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, δεν συναίνεσε προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να μην είναι δυνατή η χρηματοδότηση του αμερικανικού δημοσίου και μετά από αυτήν την Παρασκευή.

Κυβέρνηση και Ρεπουμπλικάνοι εμμένουν πεισματικά στις (διαμετρικά) αντίθετες απόψεις τους σχετικά με το πώς μπορεί να εξοικονομηθούν από φέτος κιόλας, 33 δισ. δολάρια από τις κρατικές δαπάνες.

Αν ως την Παρασκευή τα μεσάνυχτα δεν εξευρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα, από το Σάββατο κιόλας το αμερικανικό δημόσιο δεν θα έχει για τις δράσεις του πόρους χρηματοδότησης, σημειώνουν κοινοβουλευτικοί παρατηρητές, που αναμένουν να υπάρξει «δικομματική συμφωνία της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε