Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Αδιέξοδο στη Λιβύη θα ωφελούσε την Αλ Κάιντα"

`Αδιέξοδο στη Λιβύη θα ωφελούσε την Αλ Κάιντα`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.04.2011 | 19:45
Πρώτη δημοσίευση: 24.04.2011 | 19:37

Ένα παρατεταμένο στρατιωτικό αδιέξοδο στη Λιβύη θα ήταν προς όφελος της Αλ Κάιντα, δήλωσε ο αμερικανός ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ασκώντας πιέσεις στις ΗΠΑ να εντείνουν τις αεροπορικές τους επιδρομές.

"Όσο περισσότερο περιμένουμε, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος πρόκλησης αδιεξόδου. Και αν σας ανησυχεί ο κίνδυνος μιας συμμετοχής της Αλ Κάιντα στη σύγκρουση, πρέπει να μάθετε ότι τίποτε δεν θα ωφελούσε πιο άμεσα και επικίνδυνα την Αλ Κάιντα από ένα αδιέξοδο", δήλωσε ο αμερικανός γερουσιαστής σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο γερουσιαστής, ο οποίος μετέβη την Παρασκευή στο προπύργιο των λίβυων αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη, προτού μεταβεί στο Κάιρο, απ'όπου έδωσε τη συνέντευξη αυτή, υποστηρίζει μια μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση στη Λιβύη.

"Είναι αρκετά σαφές ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παίξουν έναν πιο σημαντικό ρόλο" όσον αφορά τις αεροπορικές επιδρομές, σημείωσε. "Οι σύμμαχοί μας του ΝΑΤΟ δεν έχουν ούτε τις δυνατότητες ούτε πραγματικά την επιθυμία (...)", κατέληξε.   Διαδώστε αυτό το άρθρο