Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αδιέξοδο στον ΟΗΕ για την Συρία

Αδιέξοδο στον ΟΗΕ για την Συρία

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κρίση στη Συρία.

Οι χώρες της Δύσης πίεζαν για την υιοθέτηση του αραβικού σχεδίου που ζητά απομάκρυνση του Μπασάρ Αλ-Άσαντ, ενώ το Κατάρ κάλεσε τις χώρες μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ να αναλάβουν δράση κατά της «φονικής μηχανής» του Μπασάρ Αλ-Άσαντ, όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ο ρώσος πρεσβευτής στην ΕΕ δήλωσε ότι δεν βλέπει καμία πιθανότητα το δυτικο-αραβικό σχέδιο για τη Συρία να ψηφιστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χωρίς διατύπωση που θα αποκλείει με σαφήνεια τη στρατιωτική επέμβαση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Τα σχόλια του Βλαντίμιρ Τσίχοφ αποτελούν την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η Ρωσία μπορεί να ασκήσει βέτο στην απόφαση– η οποία στηρίζει το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου που καλεί τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να παραδώσει την εξουσία– σε περίπτωση που δεν τροποποιηθεί ώστε να λαμβάνει υπόψη τους προβληματισμούς της Μόσχας.

Το σχέδιο “στερείται του πιο σημαντικού πράγματος: μιας σαφούς παραγράφου, η οποία θα αποκλείει την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί η απόφαση για να δικαιολογήσει στρατιωτική επέμβαση στις υποθέσεις της Συρίας από ξένες δυνάμεις. Για τον λόγο αυτό, δεν βλέπω καμία πιθανότητα να υιοθετηθεί το σχέδιο”, είπε ο Τσίχοφ, σύμφωνα με το Interfax.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε