Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Adios… ταυρομαχίες!

REUTERS
Οι ταυρομάχοι βγαίνουν και αυτοί πλέον στην ανεργία όμως επιτέλους οι ταύροι θα βρουν και αυτοί την ησυχία τους μετά από χρόνια βάναυσης συμπεριφοράς απέναντι τους.
Στην ιστορία, τουλάχιστον για την Καταλονία, περνούν οι ταυρομαχίες, καθώς μερικοί από τους κορυφαίους ταυρομάχους της Ισπανίας συγκεντρώνονται στην Βαρκελώνη για τους τελευταίους αγώνες πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση του σπορ -ή κατ’ άλλους, βάρβαρου εθίμου- που ψήφισε η περιφερειακή κυβέρνηση.
 
Η απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλονία τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το τελευταίο με προγραμματισμένους αγώνες.

Η αρένα Monumental, το επίκεντρο των «αποχαιρετιστήριων αγώνων», REUTERS

 

 
Η αρένα Monumental, το επίκεντρο των «αποχαιρετιστήριων αγώνων», ήταν  γεμάτη με 20.000 θεατές διαδοχικά το Σάββατο και την Κυριακή, όπου ο Σεραφίν Μαρίν έγινε ο τελευταίος ματαδόρ που σκοτώνει ταύρο σε αγώνα στην Καταλονία.
 
Στο Monumental βρέθηκαν επίσης ορισμένοι από τους διασημότερους Ισπανούς ταυρομάχους, όπως ο Χοσέ Τομάς, ο Μοράντε δε λα Πούεμπλα και ο Χοσέ Μαρία Μανσαράνες.
 
Κεντρικής όμως σημασίας είναι, όπως σημειώνει η El Pais, ότι το «ξεπούλημα» της Monumental αυτό το Σαββατοκύριακο αποτελεί εξαίρεση για τις τελευταίες σεζόν: Η αρένα γέμιζε, στις καλύτερες ημέρες της τον τελευταίο καιρό, το πολύ μέχρι τη μέση, και μάλιστα κυρίως μόνο με τουρίστες.

Η αρένα Monumental, το επίκεντρο των «αποχαιρετιστήριων αγώνων», REUTERS

 
H Καταλονία είχε γίνει πέρυσι η δεύτερη ισπανική περιφέρεια που έθετε εκτός νόμου τις ταυρομαχίες -στην πρώτη απαγόρευση στην ισπανική επικράτεια είχαν προχωρήσει ήδη από το 1991 τα Κανάρια Νησιά, όπου το έθιμο δεν ήταν ούτως ή άλλως ιδιαίτερα δημοφιλές.
 
 


 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε