Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“Αδύνατη” η λύση στην κρίση της Λιβύης χωρίς τον Καντάφι

“Αδύνατη” η λύση στην κρίση της Λιβύης χωρίς τον Καντάφι
“Αδύνατη” χαρακτηρίζει ο δεύτερος γιος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σέιφ Αλ-Ισλάμ Καντάφι, μια λύση στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα του χωρίς τη συμμετοχή του πατέρα του.
“Ο πατέρας μου δε συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις. Είναι μια λιβυκή κρίση με Λίβυους, προδότες, πολιτοφύλακες και τρομοκράτες. Πιστεύετε ότι μπορεί να βρεθεί λύση χωρίς τη συμμετοχή του; Οχι, είναι αδύνατο”, τονίζει ο γιος του Καντάφι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
 
Ο Σέιφ Αλ-Ισλάμ Καντάφι υποστηρίζει ότι “με ή χωρίς το ΝΑΤΟ, οι εξεγερμένοι θα χάσουν τον πόλεμο”.
 
“Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ είναι ανόητη και κακώς προετοιμασμένη. Εμείς έχουμε το στρατό μας. Εχουμε περισσότερα πυρομαχικά, περισσότερα όπλα. Το ηθικό μας είναι πιο υψηλό”, υποστηρίζει ο γιος του Καντάφι.
 
Ο 39χρονος Σέιφ Αλ-Ισλάμ Καντάφι θεωρείται από καιρό ως ο διάδοχος του λίβυου ηγέτη παρά το γεγονός ότι δεν κατέχει κάποιο επίσημο αξίωμα. Εναντίον του, όπως και εναντίον του πατέρα του, αλλά και του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης Αμπντάλα Αλ-Σενούσι, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

 
Το ΝΑΤΟ κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον λιβυκών στόχων κατά την διάρκεια της νύχτας σε δύο πόλεις, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Jamahiriya.

    Το ΝΑΤΟ πρόσφατα εντατικοποίησε τις επιθέσεις του στη χώρα σε μία προσπάθεια να αυξήσει την πίεση προς τον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

    Το Jamahiriya, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ έπληξαν μη στρατιωτικά σημεία ελέγχου απ΄όπου ελέγχεται η κίνηση στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά από την Τρίπολη, η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο του καθεστώτος Καντάφι.

    Οι γυναίκες κάτοικοι της πρωτεύουσας μεταφέρθηκαν πρόσφατα σε έναν χώρο εκπαίδευσης στην Μπάνι Ουαλίντ για να μάθουν να χειρίζονται όπλα.

    Το ΝΑΤΟ έβαλε επίσης στο στόχαστρό του λιμάνια και σημεία ελέγχου στην παραθαλάσσια πόλη Ζουάρα, που βρίσκεται περίπου 125 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Η Ζουάρα είναι μία από τις έξι πόλεις – λιμάνια στην Λιβύη, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε τον Ιούνιο σε μία εκτενή μαύρη λίστα με λιβυκές εταιρίες και πρόσωπα με βάση το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που επέβαλαν τα Ηνωμένα Έθνη.

    Τον περασμένο μήνα 34 αξιωματούχοι στην Ζουάρα αυτομόλησαν από τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι και συντάχθηκαν με τους εξεγερμένους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε