Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αδυνατούν να συντηρήσουν τα υπερπολυτελή αυτοκίνητά – Δείτε που καταλήγουν

Η απαγορευμένη τιμής της βενζίνης, η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, και οι νέοι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας έχουν αναγκάσει τους Ιταλούς να ξεπουλούν όσο-όσο τα πολυτελή αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, πολλά φορτηγά που μεταφέρουν νεαρές γυναίκες που ζητούν εργασία ως οικιακοί βοηθοί και αποκλειστικές ηλικιωμένων από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, επιστρέφουν γεμάτα με ακριβά αυτοκίνητα που οι ιταλοί είτε αδυνατούν είτε δεν θέλουν να διατηρήσουν στην κατοχή τους.

Πρόκειται για υπερπολυτελή και πανάκριβα αυτοκίνητα εταιριών όπως οι Jaguar, Land Rover, Porsche, BMW, Mercedes και Ferrari.

«O αριθμός των μεταχειρισμένων Porsche που ‘εκπατρίζονται’, μέσα σε λίγους μήνες, τριπλασιάστηκε» δηλώνει ο υπεύθυνος της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας, στην Ιταλία, Λόρις Κασαντέι.

Αυτοκίνητα που αξίζουν πάνω από σαράντα χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να μπορέσουν να μεταβιβαστούν άμεσα σε ξένους ιδιοκτήτες ή χονδρέμπορους, πωλούνται ακόμη και κάτω από είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ.

Ο νέος ιταλικός νόμος απαγορεύει την πληρωμή σε μετρητά για ποσά άνω των χιλίων ευρώ. Σύμφωνα, όμως, με την Κοριέρε, οι πληρωμές τις περισσότερς φορές γίνονται τμηματικά, σε πολλές δόσεις, οι οποίες, εντελώς. . . «τυχαία» ανέρχονται σε 999 ευρώ.

Συχνά, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα πολυτελείας φθάνουν στον προορισμό τους με «κατεβασμένο» και αναληθή δείκτη χιλιομέτρων, ωστόσο αυτό δε φαίνεται να αποθαρρύνει το διαρκώς αυξανόμενο αγοραστικό κοινό της ανατολικής Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η συγγνώμη της ΤΟΥΟΤΑ στους πελάτες της

Η Nissan ανακαλεί 2.100.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε