Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αερογέφυρα σωτηρίας στο Μάτσου Πίτσου

Η περιοχή Μάτσου Πίτσου που είναι ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου.
Η περιοχή Μάτσου Πίτσου που είναι ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου.

Εγκλωβίστηκαν περισσότεροι από 2000 τουρίστες. Δείτε το φωτορεπορτάζ από την καταστροφή και τον απεγκλωβισμό των τουριστών.

 

Μία άνευ προηγουμένου αερογέφυρα στήθηκε στο Περού για να απομακρυνθούν περίπου 1400 τουρίστες από τον αρχαιολογικό χώρο Μάτσου Πίτσου.


Τα ελικόπτερα φτάνουν…93 πτήσεις σε 11 ώρες!

 
Οι τουρίστες είχαν εγκλωβιστεί τέσσερις μέρες λόγω των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας. Στην περιοχή ωστόσο παραμένουν εγκλωβισμένοι άλλοι 800 τουρίστες, που θα απομακρυνθούν τις προσεχείς ώρες.

 
“Την Πέμπτη απομακρύνθηκαν 1402 τουρίστες”, δήλωσε ο Μαρτίν Πέρες, υπουργός Τουρισμού της τοπικής κυβέρνησης. Για τον απεγκλωβισμό των επισκεπτών του Μάτσου Πίτσου έγιναν 93 πτήσεις ελικοπτέρων σε 11 ώρες, καθώς οι αρχές εκμεταλλεύτηκαν την ύφεση της κακοκαιρίας. 


Τα ορμητικά νερά δεν αφήνουν τίποτα όρθιο!

 
Οι περουβιανές αρχές ελπίζουν ότι οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν, σήμερα Παρασκευή, να ολοκληρωθεί η επιχείρηση απομάκρυνσης των τουριστών από το Μάτσου Πίτσου. 


Σκηνές απόγνωσης από τους τουρίστες που περιμένουν βοήθεια.

 
Από την Κυριακή είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή περισσότεροι από 2500 τουρίστες, καθώς οι χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 15 χρόνων προκάλεσαν κατολισθήσεις που έκλεισαν τον δρόμο, αλλά και τη σιδηροδρομική γραμμή που οδηγούν σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Λατινικής Αμερικής. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε