Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αεροπλανοφόρο βοηθάει ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο

Αεροπλανοφόρο βοηθάει ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.11.2010 | 07:30
Πρώτη δημοσίευση: 10.11.2010 | 07:30

Το αεροπλανοφόρο έκανε εκπαιδευτικό ταξίδι όμως έσπευσε αμέσως να βοηθήσει ένα ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο με 3.300 επιβάτες

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο, που έκανε εκπαιδευτικό ταξίδι στον Ειρηνικό, έλαβε εντολή να πλεύσει κοντά στο κρουαζιερόπλοιο που έχει μείνει ακυβέρνητο ανοικτά των μεξικανικών ακτών, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο.
 
Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, αγκυροβόλησε κοντά στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Carnival Splendor, που βρίσκεται περίπου 50 μίλια δυτικώς της μεξικανικής πόλης Πούντα Σαν Χακίντο. Ήδη ελικόπτερα από το αεροπλανοφόρο άρχισαν τη μεταφορά τροφίμων, νερού και άλλων αγαθών για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.
 


"Τα εφόδια μεταφέρονται στο κατάστρωμα, τούτη την ώρα που μιλούμε", δήλωσε ο πλοίαρχος Γκρεγκ Χικς. Τα εφόδια αυτά μεταφέρθηκαν στο αεροπλανοφόρο από την ξηρά, με πολεμικά αεροσκάφη.
 
Το κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Carnival Cruise Lines, μήκους 290 μέτρων, με περίπου 3.300 επιβάτες και πλήρωμα 1.200 ατόμων, έμεινε ακυβέρνητο μετά από φωτιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο. Η φωτιά κατασβέστηκε ύστερα από τρεις ώρες.
 
Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ οι επιβάτες έλαβαν εντολή να αφήσουν τις καμπίνες τους και να μεταβούν στα ανοικτά καταστρώματα.   Διαδώστε αυτό το άρθρο