Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αεροπορική τραγωδία. Έπεσε αεροπλάνο στη Μεσόγειο

Αεροπορική τραγωδία. Έπεσε αεροπλάνο στη Μεσόγειο
Δεν υπάρχουν επιζώντες λέει η εταιρεία. 90 οι επιβαίνοντες. Βρέθηκαν πτώματα και συντρίμμια. Φωτογραφίες από την περιοχή και τις έρευνες.

Τα συνεργεία διάσωσης του Λιβάνου εντόπισαν και ανέσυραν μέχρι στιγμής 21 πτώματα στο σημείο, στην περιοχή της Σααντιγιάτ, περίπου 15 χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού όπου κατέπεσε το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Στις έρευνες όμως μετέχει και η Κύπρος, η οποία εντόπισε δεκατρείς νεκρούς από τα δύο ελικόπτερα της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Κυπριακής Αστυνομίας, “Ακρίτας” και “Απόλλων” στη θαλάσσια περιοχή του Λιβάνου. Σε δηλώσεις στη Λάρνακα, ο Μυριάνθης Χριστοφίδης, Εκπρόσωπος Τύπου της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ανέφερε ότι “η μονάδα μετά από κλήση που έλαβε από το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης συμμετέχει στην αποστολή διάσωσης στο Λίβανο”.

Λίγο μετά τις 10:15 το πρωί ο διευθύνων σύμβουλος των Αιθιοπικών Αερογραμμών, στις οποίες ανήκε το αεροσκάφος δήλωσε, ότι δεν γνωρίζει να υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα.


Συντρίμμια από το μοιραίο αεροπλάνο. ΦΩΤΟ REUTERS

Αξιωματούχος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βηρυτού “Ραφίκ Χαρίρι”, απ΄όπου είχε αναχωρήσει το αεροσκάφος, δήλωσε ότι το αεροπλάνο μάλλον χτυπήθηκε από κεραυνό και στη συνέχεια κατέπεσε και συνετρίβη τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Το αεροσκάφος, ένα Μπόινγκ 737, χάθηκε από τα ραντάρ του αεροδρομίου πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του στις ακτές του Λιβάνου.
 
Στο αεροσκάφος ήταν 83 επιβάτες, ανάμμεσα τους και ένα παιδί, και 7μελές πλήρωμα. Περίπου 50 επιβάτες ήταν Λιβανέζοι, τρεις είχαν διπλή υπηκοότητα: βρετανική, καναδική και ρωσική και οι υπόλοιποι ήταν Αιθίοπες. 


Ελικόπτερα και πλοία ψάχνουν για επιζώντες. ΦΩΤΟ REUTERS 


Ένα μέρος της ατράκτου του μοιραίου Boeing. ΦΩΤΟ REUTERS


Τσιγάρα, σοκολάτες αλλά και σακούλα έκπληξη που προφανώς θα πήγαινε σε κάποιο παιδία μέσα στα συντρίμιια του αεροπλάνου. ΦΩΤΟ REUTERS

Το αεροπλάνο απογειώθηκε λίγο μετά τις 3:10 με κατεύθυνση νοτιοδυτικά. Στην ιστοσελίδα των Αιθιοπιακών Αερογραμμών υπάρχει αυτήν την ώρα προγραμματισμένη πτήση από τη Βηρυτό στην Αντίς Αμπέμπα.

Στις έρευνες πέρνουν μέρος ελικόπτερα και  πλοία του στρατού του Λιβάνου ενώ έχουν φτάσει και δύο ελικόπτερα της Κυπριακής Αστυνομίας.


Συγγενείς των επιβατών φτάνουν στο αεροδρόμιο της Βηρυτου. ΦΩΤΟ REUTERS

  Όπως ανακοίνωσε η γαλλική πρεσβεία στο Λίβανο η σύζυγος του γάλλου πρεσβευτή στη χώρα Λίβανο επέβαινε στο αεροσκάφος. Ο πρεσβευτής Ντενί Πιετόν διορίστηκε στη γαλλική πρεσβεία στο Λίβανο τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι κρατικές Αιθιοπιακές Αερογραμμές θέλουν να κερδίσουν ένα μεγάλο μερίδιο των διεθνών πτήσεων στην Αφρική και μάλιστα πρόσφατα διεύρυναν τα δρομολόγιά τους και προς την Ασία. Την Παρασκευή ανακοίνωσαν πως παρήγγειλαν δέκα Μπόινγκ 737-800 με συνολικό κόστος 767 εκατομμύρια δολάρια. 


ΦΩΤΟ REUTERS


ΦΩΤΟ REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε