Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αεροπορική τραγωδία στο Κιργιστάν: Εντοπίστηκε ένα από τα μαύρα κουτιά [pics, vids]

Αεροπορική τραγωδία στο Κιργιστάν: Εντοπίστηκε ένα από τα μαύρα κουτιά  [pics, vids]

Λίγες ώρες μετά την συντριβή του εμπορικού Boeing 747 σε χωριό στο Κουρδιστάν που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους – ανάμεσα τους και 6 παιδιά- οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν ένα από τα δυο μαύρα κουτιά. Το επικρατέστερο σενάριο της αεροπορικής τραγωδίας είναι “ο λάθος χειρισμού του πιλότου”.

Η τραγωδία σημειώθηκε περίπου στις 07:30 το πρωί (τοπική ώρα). Το αεροπλάνο, το οποίο κατασκευάστηκε το 2003, είχε απογειωθεί από το Χονγκ Κονγκ με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη αλλά επρόκειτο να κάνει στάση στο Μανάς. 1,5 με 2 χιλιόμετρα μακριά από τον διάδρομο προσγείωσης, το αεροπλάνο συνετρίβη πάνω από σε 15 σπίτια ενός χωριού. 

Οι κάτοικοι εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν. Οικογένειες ολόκληρες με τα παιδιά τους ξεκληρίστηκαν. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Κομμάτια από το γιγαντιαίο Boeing 747-400 πάνω σε σπίτια. Οι τροχοί του μέσα σε δωμάτια όπου κάποτε έσφυζαν από ζωή.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι κάτοικοι του χωριού κοντά στο αεροδρόμιο του Μανάς, κοντά στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν Μπισκέκ.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε