Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Άφαντος ο μακελάρης του Μπέρλινγκτον – Νέο μακελειό στις ΗΠΑ με τρεις νεκρούς

Άφαντος ο μακελάρης του Μπέρλινγκτον – Νέο μακελειό στις ΗΠΑ με τρεις νεκρούς

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αμερικανικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του “ισπανόφωνου άνδρα με τα γκρι” που εισέβαλε σε εμπορικό κέντρο της πόλης Μπέρλινγκτον στην πολιτεία της Ουάσινγκτον και έσπειρε θάνατο και πανικό. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς (και όχι τέσσερις όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά) και δυο τραυματίες.

Ήταν αργά το απόγευμα της Παρασκευής, γύρω στις 19:00 (ξημερώματα Σαββάτου ώρα Ελλάδας) όταν ο ένοπλος μπήκε στο εμπορικό κέντρο Cascade Mall στο Μπέρλινγκτον της Ουάσινγκτον, περίπου 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ και άρχισε να πυροβολεί κατά πάντων.

Αρχικά, η αστυνομία ανακοίνωσε πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά του δράστη, που είναι ισπανόφωνος και φορούσε γκρι ρούχα. Ο εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας Μαρκ Φράνσις διευκρίνισε ότι τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν και ότι υπάρχουν δύο τραυματίες.

Το ABC News και αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι τρεις, όχι τέσσερις, και ότι υπάρχουν δύο τραυματίες: ένας άνδρας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και μια γυναίκα που φέρει τραύματα τα οποία δεν απειλούν τη ζωή της.

“Τραγωδία έπληξε απόψε την Ουάσινγκτον. Η καρδιά όλων μας είναι στο Μπέρλινγκτον”, έγραψε ο κυβερνήτης Τζέι Ινσλι στο Twitter. Άμεσα, το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε, όπως εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και ένα σχολείο, όπου θα γινόταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και το οποίο βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο.

Φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει τον ύποπτο που είναι οπλισμένος με ένα τουφέκι. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο δίκτυο KΟMO News ότι ο δράστης μπήκε μέσα σε κατάστημα της αλυσίδας Μacy’s και άνοιξε πυρ.

“Οι μάρτυρες ερωτώνται από την αστυνομία, στη συνέχεια θα αποφασίσουμε για το επόμενο στάδιο”, είπε ο Ρικ Τζόνσον, πράκτορας της πολιτειακής αστυνομίας όταν ρωτήθηκε από το CNN, ενώ κάλεσε τους κατοίκους να “μείνουν στα σπίτια τους και να ενημερώνουν (τις αρχές) για οτιδήποτε τους φανεί ύποπτο”.

Αμέσως μετά το μακελειό, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και μάλιστα πεζός. Τον είδαν να τρέχει σε αυτοκινητόδρομο που περνά κοντά από το εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον, μια πόλη μεταξύ του Σιάτλ και των καναδικών συνόρων.

Ο εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας Μαρκ Φράνσις ανέβασε φωτογραφία του δράστη στο twitter και έγραψε: “Εδώ είναι ο σκοπευτής. Πιστεύουμε ότι είναι μόνο ένας σκοπευτής. Ενημερώστε τις αρχές αν τον δείτε. Είναι οπλισμένος με τουφέκι”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε